Free Porn
xbporn
25.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Τι είναι τελικά ο εν Κιέβω Ονούφριος;

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ηγούμενος της Μονής Ξηροποτάμου Ιωσήφ, στην τράπεζα της πανηγύρεως του Τιμίου Σταυρού, «διεκήρυξε» ότι «κανονικός Μητροπολίτης Κιέβου είναι ο Ονούφριος».

Πρόκειται για τη γνωστή …καραμέλα που πιπιλίζουν όλοι οι «υπέρμαχοι της κανονικότητας», ότι, δηλαδή,  ο Ονούφριος είναι ο κανονικός και ο Κιέβου Επιφάνιος και οι συν αυτώ είναι αχειροτόνητοι.

Έχει ενδιαφέρον, όμως, να μας πουν αυτοί οι «υπέρμαχοι της κανονικότητας» τί και ως τί μνημονεύει ο Ονούφριος στην Θ. Λειτουργία.

Λοιπόν: ο Ονούφριος μνημονεύει ως προκαθήμενος, ενώ δεν είναι. Πήρε κάποιο [αντικανονικό θα ήταν φυσικά] αυτοκέφαλο από τη Μόσχα ή – φευ! – από την Σερβία; Όχι βέβαια. Άρα πώς μνημονεύει ως προκαθήμενος;

Στα Δίπτυχα μνημονεύει τις 10 Εκκλησίες που τον αναγνωρίζουν, αλλά και τον Αχρίδος Στέφανο του Σερβικού κακοκεφάλου. Έχουν συνειδητοποιήσει οι Εκκλησίες αυτές ως τί τον αναγνωρίζουν; Ως προκαθήμενο ή ως μητροπολίτη Κιέβου;

Ο Ονούφριος μνημονεύει τον στυγερώτατο Μόσχας Κύριλλο στα Δίπτυχα και όχι – όπως παλιά – στο «Εν πρώτοις μνήσθητι Κύριε…». Επομένως, είναι ακόμα σε ευχαριστιακή κοινωνία με τον σφαγέα του λαού, τον οποίο υποτίθεται πως ποιμαίνει. Και φυσικά δέχεται όλες τις παρεμβάσεις του Μόσχας υπέρ του.

Ζητούν πολλοί μια Πανορθόδοξη Σύνοδο για επίλυση του Ουκρανικού. Ο Ονούφριος θα κληθεί ως προκαθήμενος αυτοκεφάλου Εκκλησίας ή ως μητροπολίτης Κιέβου που είναι ταυτόχρονα τακτικό μέλος της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας;

Η Εκκλησία της Ρωσίας δεν μας είπε πώς αναπληρώνει τον «Κιέβου» Ονούφριο στο Συνοδικό σώμα της.

Ας δούμε και το άλλο «επίμαχο» θέμα.

Τα περί «διωγμού» της Εκκλησίας του Ονουφρίου είναι παραμύθια. Κανένας διωγμός δεν υφίσταται από το Ουκρανικό κράτος, το οποίο επειδή ακριβώς είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία – και μάλιστα διαρκείας – παίρνει κάποια στοιχειώδη μέτρα για να εμποδίσει την ρωσική διείσδυση στη χώρα μέσω της Εκκλησίας.

Αυτοί που λένε ότι με τα μέτρα της Ουκρανικής Κυβέρνησης πλήττεται η Ορθοδοξία και ταυτίζουν μόνο την Εκκλησία του Ονουφρίου με τον πάσχοντα Χριστό, είναι το λιγότερο αστείοι. Εδώ γίνεται πόλεμος, σκοτώνονται αθώοι, καταστρέφεται μια χώρα και αυτοί βλέπουν μόνο ότι «πλήττεται» η ρωσοκίνητη Εκκλησία του Ονουφρίου.

Ο Ονούφριος επιδεικνύει μια άτεγκτη και αδιάλλακτη στάση και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στο ποίμνιό του. Μιλάει για αγάπη, αλλά πραγματώνει το μίσος.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία  αναγνωρίζεται ως όργανο ρωσικής επιρροής και προπαγάνδας. Ο Ονούφριος είναι το απόλυτο εργαλείο αυτής της προπαγάνδας στην Ουκρανία και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ