Free Porn
xbporn
24.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Επίσημη αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο

Επιμέλεια κειμένου: π. Παναγιώτης Καποδίστριας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Όπως ανακοινώθηκε ήδη εκ Φαναρίου και σύμφωνα με την επικοινωνία Ζελένσκι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, έφθασε στην Ουκρανία Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριάρχου, η οποία απαρτίζεται από τον Μητροπολίτη Winnipeg κ. Ιλαρίωνα (εκ της UOC του Καναδά), τον Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Ιώβ και τον Πατριαρχικό Διάκονο Επιφάνιο Καμγκιάνοβιτς.

Η άφιξη της αντιπροσωπείας είχε προγραμματιστεί πέρυσι, αλλά για απρόβλεπτους τεχνικούς λόγους αναβλήθηκε η επίσκεψή της.

Η αντιπροσωπεία θα λάβει μέρος στους εορτασμούς με αφορμή την 33η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κρατικών αρχών και των εκκλησιαστικών προσώπων. Ξεχωριστή προσοχή θα δοθεί στην αναζήτηση τρόπων κατανόησης μεταξύ της Ορθόδοξης Ουκρανίας και του διαλόγου για την επίτευξη ενότητας στο εκκλησιαστικό ζήτημα.

Σήμερα το μεσημέρι, 21 Αυγούστου 2024, αμέσως μετά την άφιξή τους στο Κίεβο, τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν το Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία – δηλ. τον περιώνυμο και μουσειακό Ναό του Αγίου Ανδρέου, όπου έκαναν μια σύντομη προσευχή για τη νίκη της Ουκρανίας, του θαρραλέου ουκρανικού λαού και την εκκλησιαστική ειρήνη στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ