Free Porn
xbporn
24.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ουκρανική Προεδρία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποστηρίζει την πνευματική ανεξαρτησία της Ουκρανίας

Ουκρανική Προεδρία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποστηρίζει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Ουκρανίας με στόχο την πνευματική ανεξαρτησία της Ουκρανίας

Παραθέτουμε δημοσίευμα από την επίσημη ιστοσελίδα της Ουκρανικής Προεδρίας:

Η αναπληρώτρια επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου Ολένα Κοβάλσκα και ο επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας της Ουκρανίας για την εθνοτική πολιτική και την ελευθερία της συνείδησης Βίκτορ Γιελένσκι συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τα μέρη συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ουκρανία, η οποία, παρά τον πόλεμο, εμβαθύνεται στην ουκρανική κοινωνία. Η ουκρανική πλευρά είναι υπερήφανη για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κλειστές εκκλησίες, σημαντικές και δευτερεύουσες θρησκείες στη χώρα μας και η φωνή των μικρών θρησκευτικών κοινοτήτων στο Πανουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων ακούγεται εξίσου δυνατά με τη φωνή των εκκλησιών στις οποίες ανήκουν οι περισσότεροι Ουκρανοί.

Η ουκρανική πλευρά ευχαρίστησε επίσης τον Παναγιώτατο για τη μακρά και σταθερή υποστήριξή του προς την Ουκρανία, η οποία εκτιμάται ιδιαίτερα από τον ουκρανικό λαό.

Ο Πατριάρχης ενημερώθηκε για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ρώσοι κατακτητές κατά της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ουκρανία, για τις δεκάδες των ιερέων, ποιμένων και θεολόγων που σκοτώθηκαν από τους Ρώσους εισβολείς και για τα περισσότερα από 630 κατεστραμμένα θρησκευτικά κτίρια.

Ο Παναγιώτατος τόνισε ότι ο κόσμος γνωρίζει πολύ λίγα για αυτά τα εγκλήματα και ζήτησε τη διάδοση της αλήθειας για τη θρησκευτική ελευθερία στην Ουκρανία και για εκείνους που προσπαθούν να την καταστρέψουν.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατέθεσε τη διαρκή ετοιμότητά του να καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες για την ευημερία της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία και σημείωσε ότι νοιάζεται για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Παναγιώτατος σημείωσε ότι υποστηρίζει κάθε τι που είναι καλό για την Ουκρανία. Ειδικότερα, αυτό ισχύει για την πρωτοβουλία του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την πνευματική ανεξαρτησία, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας μας.

Από ουκρανικής πλευράς, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έλαβε πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να επισκεφθεί τη χώρα μας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ