Free Porn
xbporn
25.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέος πρόεδρος του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων ο Κων/νος Ζορμπάς

Κατόπιν της προσφάτου παραιτήσεως του Δρ Χριστόφορου Αρβανίτη από την Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και από μέλος αυτού (βλ. Άρθρο 7 του Καταστατικού), το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε, ύστερα από Πρόσκληση του Αντιπροέδρου Δρ Μιχαήλ Στρουμπάκη, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις του Καταστατικού του Συνδέσμου (βλ. Άρθρο 10), στην αντικατάσταση αυτού και στην εκλογή νέου Προέδρου.

Μετά από τη σχετική ψηφοφορία ομοφώνως απεφασίσθη η εκλογή του Δρ Κωνσταντίνου Ζορμπά ως Προέδρου και με σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων ως εξής:

Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Πρόεδρος

Μιχαήλ Στρουμπάκης, Αντιπρόεδρος

Ιωάννης Λίλης, Γενικός Γραμματέας

Σοφία Βερεράκη, Ταμίας

Γεώργιος Στριλιγκάς, Μέλος

π. Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης, Μέλος

Παναγιώτης Ασημακόπουλος, Μέλος

Γεώργιος Μέμος, Μέλος

Θεόδωρος Ρηγινιώτης Μέλος

Ο νέος Πρόεδρος Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο Δρ Χριστόφορο Αρβανίτη για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες του, καθώς και τα μέλη του ΔΣ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του, τόνισε ότι θα συνεχίσει τη διακονία αυτή με σεβασμό προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, όλους τους μέχρι σήμερα Προέδρους του Συνδέσμου και φυσικά προς όλους τους συναδέλφους που είναι στρατευμένοι στη σχολική Τάξη ή εκτός αυτής, ώστε ο Σύνδεσμος  να ξαναβρεί την παλαιά του αίγλη και τη σχέση του με την κοινωνία.

Χρειάζεται εμπιστοσύνη, συνέπεια, εργατικότητα, διότι οι κοινωνίες αλλάζουν –μόνιμο χαρακτηριστικό των σύγχρονων κοινωνιών – αλλά και το θρησκευτικό τοπίο τους. Αυτός ο μετασχηματισμός καθοδηγείται από διάφορους θρησκευτικούς και κοινωνικο-πολιτιστικούς παράγοντες, ορισμένοι από τους οποίους είναι αλληλένδετοι, σε σύγκρουση ή αμοιβαία εξαρτώμενοι μεταξύ τους.

Ως Θεολόγοι έχουμε λόγο και ευθύνη ιδιαιτέρως στη σχολική κοινότητα, η οποία επηρεάζεται άμεσα από τις όποιες κοινωνικές συμπεριφορές, για τον λόγο αυτόν κάθε προσπάθειά μας  πρέπει να αποσκοπεί για το καλό του Μαθήματος, της Εκκλησίας και της Κρήτης.

Από το Γραφείο του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων

Παραθέτουμε, στη συνέχεια, την συνέντευξη που παραχώρησε στο Φως Φαναρίου ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Άρχων Ιερομνήμων της Μ.τ.Χ.Ε.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ