Free Porn
xbporn
25.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Αυστραλίας Μακάριος εγκαινίασε τον πρώτο Ναό του Αγίου Παϊσίου στην πέμπτη ήπειρο

«Οι καρδιές μας κατακλύζονται από χαρά, καθώς δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό για μια ακόμη μεγάλη ευεργεσία που μας χορήγησε κατά τη συμπλήρωση εκατό ετών από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας», ανέφερε συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, στην ομιλία του μετά τον εγκαινιασμό του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας. Το ιερό αυτό προσκύνημα, το πρώτο στην πέμπτη ήπειρο αφιερωμένο στον Προστάτη της Αυστραλίας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, βρίσκεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου στην περιοχή Forrestfield.

Το χαρμόσυνο και ιστορικό γεγονός των Εγκαινίων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, κατά τον εορτασμό της μνήμης του μεγάλου σύγχρονου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Της Ιεράς Πανηγύρεως και της τελετής εγκαινιασμού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Κυανέων κ. Ελπίδιο και Κερασούντος κ. Ευμένιο, Αρχιεπισκοπικούς Επιτρόπους Πέρθης και Northcote αντιστοίχως, από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Μακάριο Σουρή, και από πολλούς κληρικούς της Δυτικής Αυστραλίας. Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε πλήθος ευσεβών προσκυνητών, ενώ την τελετή των Εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δ.Α., κ. Παύλος Άφκος, ο Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Πρόνοιας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κ. Στυλιανός Μαγδαλόπουλος, ο Πρόεδρος Δρ Ιωάννης Ψαρομμάτης και μέλη της Χορωδίας της Χριστιανικής Ενώσεως, κ.ά..   

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους στο ιστορικό για την Ιερά Αρχιεπισκοπή γεγονός του εγκαινιασμού του πρώτου Ι. Ναού που τιμάται επ’ ονόματι του Προστάτου της, Αγίου Παϊσίου, ενώ ομίλησε καταλλήλως για τη σημασία των Εγκαινίων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι αποτελούν ευκαιρία συναντήσεως των πιστών με τον ζώντα Θεό και ανανέωσης της πνευματικής τους σχέσεως μαζί Του. Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος, αναφερθείς στο πρόσωπο του τιμώμενου Αγίου, τόνισε ότι «μας δείχνει πως όταν μπολιαζόμαστε στο δέντρο της ζωής, που είναι ο Χριστός και η Εκκλησία του, τότε ανθίζουμε και καρποφορούμε». «Το να είμαστε μέσα στην Εκκλησία σημαίνει ότι είμαστε ενεργά μέλη της και παραμένουμε ενωμένοι με τον Χριστό, ο οποίος είναι η κεφαλή της», προσέθεσε και συμπλήρωσε: «Σήμερα, καλούμαστε να ανανεώσουμε την αφοσίωσή μας στον Χριστό και να εναποθέσουμε τη ζωή μας στην Εκκλησία».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος μοιράστηκε με το εκκλησίασμα έναν διδακτικό λόγο του Αγίου Παϊσίου, στον οποίο αποτυπώνεται η αποστροφή Του στον φανατισμό και την κατάκριση: «Ο Χριστιανός δεν πρέπει να είναι φανατικός. Ας μη λιθοβολούμε τον συνάνθρωπό μας με κάποιο υποτιθέμενο ‘χριστιανικό τρόπο’. Ο άνθρωπος που δημόσια ελέγχει κάποιον, επειδή έχει αμαρτήσει, ή μιλάει με παθιασμένο τρόπο για ένα συγκεκριμένο άτομο, δεν υποκινείται από το Πνεύμα του Θεού. Τον υποκινεί ένα άλλο πνεύμα».

Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης

Την Παρασκευή, 12 Ιουλίου, στο πλαίσιο της ποιμαντικής επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου στην Πέρθη, πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των κληρικών της οικείας Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου.

Στη Σύναξη συμμετείχαν ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, και ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Northcote Βικτώριας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, ο οποίος ευρίσκεται την πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας ως προσκεκλημένος στις τρέχουσες εκδηλώσεις για την εκατονταετηρίδα της τοπικής Εκκλησίας.   

Η Επέτειος των 100 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της Συνάξεως, το οποίο ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος. Ο Σεβασμιώτατος εστίασε στον προγραμματισμό των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων και στο αποκορύφωμα αυτών, που θα συντελεστεί με την ευλογητή παρουσία Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Αυστραλία, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, εξετάστηκαν τρόποι διευκόλυνσης της συμμέτοχης του φιλοχρίστου λαού της Δυτικής Αυστραλίας στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ