test
32.5 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι στην Ελβετία

Φως Φαναρίου

Στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία, που λαμβάνει χώρα το διήμερο 15-16 Ιουνίου 2024 στην Ελβετία, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyi συναντήθηκε, σήμερα Σάββατο 15/6, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος είναι ο μόνος θρησκευτικός ηγέτης που εκλήθη και συμμετέχει στην Διεθνή αυτή Διάσκεψη, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της Προέδρου της Ελβετίας, Βιόλα Αμχερντ.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για τη στήριξη της χώρας του, την προσευχή για την ειρήνη και την βοήθεια προς τους Ουκρανούς, που υποφέρουν από τη ρωσική επιθετικότητα.

«Είναι πολύ σημαντικό που είστε μαζί μας σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη. Σας ευχαριστούμε για την ανθρωπιστική σας υποστήριξη, ειδικά όσον αφορά την επιστροφή των παιδιών της Ουκρανίας και την ανταλλαγή αιχμαλώτων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς», δήλωσε ο Volodymyr Zelenskyi.

Ο Πρόεδρος σημείωσε, ιδιαιτέρως, τις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχου να προωθήσει την ανάπτυξη και ενίσχυση της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία και τον διάλογο με τις Εκκλησίες του κόσμου και τα κράτη-εταίρους στο θέμα αυτό.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συνοδεύουν οι μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Ελβετίας κ. Μάξιμος, καθώς και ο μέγας εκκλησιάρχης Αέτιος, διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ