Free Porn
xbporn
15.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Η επέτειος της Αλώσεως στην Αθήνα

Φως Φαναρίου

Την 571ή επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως τίμησε και φέτος με σειρά εκδηλώσεων η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ), την Τετάρτη 29 Μαΐου και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

Την Τετάρτη 29/5 στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, δόθηκε διάλεξη του ομ. καθηγητή Δανιήλ Σαχά με τίτλο: «Βυζάντιο και Ισλάμ: Πρόκληση κατανόησης ενός φαινομένου, υπό το φως της… Μεσοπεντηκοστής».

Την Κυριακή 2 Ιουνίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, κατόπιν αδείας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.


Ακολούθησε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου IA’ Παλαιολόγου, στην πλατεία Μητροπόλεως.

Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Για την επέτειο αυτή της μνήμης και της ιστορίας, μίλησε ο πρόεδρος της ΟΙΟΜΚΩ, καθηγητής κ. Νικόλαος Ουζούνογλου.

Τέλος, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έγινε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της πολιτείας, της ΟΙΟΜΚΩ και άλλων φορέων. Τον Εθνικό Ύμνο παιάνισε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ