test
28.4 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Γεωργιανή Κοινότητα της Πόλεως

Φως Φαναρίου

Την Κυριακή του Παραλύτου, 26 Μαΐου 2024, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Edirnekapi, όπου εδρεύει η Γεωργιανή Κοινότητα της Πόλεως.

Ιερούργησε ο ιερέας της Κοινότητας, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. ILIA JINJOLAVA και διηκόνησε ο Πατριαρχικός διάκονος π. Επιφάνιος Καμιανόβιτς. Τα μέλη της Θ. Λειτουργίας απέδωσε η χορωδία «Ertoba» που έφτασε στην Πόλη γι’ αυτό το λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πατριάρχης απευθύνθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, συνεχάρη τους πιστούς για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γεωργίας και μίλησε για την ιστορία και τη σημερινή σημασία της. Ο προϊστάμενος της ενορίας π. Ηλίας, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την επίσκεψη στην ενορία και για τη συνεχή φροντίδα και συμπαράστασή του.

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γεωργίας από τα παιδιά του Γεωργιανού Κατηχητικού Σχολείου στην Κωνσταντινούπολη. Στην εκδήλωση τα παιδιά χόρεψαν και τραγούδησαν, απήγγειλαν ποιήματα και αποσπάσματα ιστορικών ηρώων της Γεωργίας.

Στο τέλος τελέστηκε τιμητικό γεύμα και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε κλίμα αγάπης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ