26.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου Γελδιγερμέν της Μητροπόλεως Χαλκηδόνος

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην πάλαι ποτε ακμάζουσα συνοικία του Γελδιγερμέν χοροστάτησε στον αναστάσιμο όρθρο και προεξήρχε στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ Αρχιμ. κ. Ευγένιος Καρατζάς, ο Αιδεσιμολ. Οικονόμος του Οικουμ. Θρόνου κ. Βασίλειος Ιωαννίδης και ο Ιερολ. Διακ. κ. Αστέριος Μπαρντακτσής. Εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί από την περιοχή και την Πόλη.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του επί σειρά ετών προέδρου της Κοινότητος Χαλκηδόνος και νυν Γενικού Γραμματέα Άρχοντος Χαρτουλαρίου κ. Γεωργίου Στεφανόπουλου.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον τιμώμενο άγιο και την μεγάλη εορτή του Πάσχα ευχαριστώντας την Συντονιστική επιτροπή της Κοινότητος Χαλκηδόνος για την φροντίδα και την μέριμνα τους προς τις εκκλησίες μας. Στον όμορφο αύλειο χώρο η Κοινότητα παρέθεσε πλούσιο κέρασμα προς όλους τους συμμετέχοντες στην πανήγυρη.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ