27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (7 Μαΐου 2024)

Τις ευχές της εν Τουρκία Ιεραρχίας του Θρόνου δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε, την Τρίτη του Πάσχα, την εν Τουρκία σεβασμία Ιεραρχία του Θρόνου, η οποία Του ευχήθηκε εγκαρδίως για το Άγιον Πάσχα.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε προς τους αδελφούς και συγκυρηναίους Του Ιεράρχες τις θερμές ευχαριστίες του και αντευχήθηκε όπως ο Αναστάς Λυτρωτής χαρίζει σε αυτούς και σε όλη την ανθρωπότητα υγεία και δύναμη, καθώς και ειρήνη στις δοκιμαζόμενες από συγκρούσεις περιοχές του πλανήτη.

Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Φανάρι

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2024, με εγκαρδιότητα τον Μακ. Πατριάρχη των εν Τουρκία Αρμενίων κ. Sahak Masalyan και την τιμία συνοδεία του.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις θερμές ευχές του, καθώς και της Αρμενικής κοινότητος, προς τον Παναγιώτατο και δι’ Αυτού προς το ποίμνιό του για το Άγιον Πάσχα.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2024, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Εντιμ. κ. Χάρης Δούκας, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Δούκα για την τιμητική εμπιστοσύνη των Αθηναίων στο πρόσωπό του και του ευχήθηκε εγκαρδίως κάθε επιτυχία στο έργο του προς όφελος των πολιτών αλλά και των επισκεπτών της Πρωτεύουσας της Ελλάδος. 

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επίκαιρα ζητήματα, καθώς και για τις ποικίλες πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ