21.4 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Στο Φανάρι σημαντικός Σιίτης θρησκευτικός ηγέτης από το Ιράκ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

To Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την 1 Μαΐου 2024, ο Ayetullah Seyyid Cevad Şehristani, Σιίτης θρησκευτικός ηγέτης, ο οποίος εδρεύει στο Ιράκ, συνοδευόμενος από πολυπληθή όμιλο συνεργατών του. 

Ο Σοφολογιώτατος είχε συνάντηση με την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, κατά την οποία συζήτησαν εκτενώς ζητήματα που άπτονται του διεξαγόμενου ακαδημαϊκού διαλόγου ανάμεσα στην Ορθοδοξία και το Ισλάμ, καθώς και για τη σημασία του διαθρησκειακού διαλόγου για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο. Ο Παναγιώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή του σε διάφορα διεθνή συνέδρια, όπου προσεκλήθη να ομιλήσει, και τα οποία διεξήχθησαν σε διάφορες αραβικές χώρες.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Ελλογιμ. Καθηγητής κ. Hüseyin Hatemi, με τη σύζυγό του Ελλογιμ. κ. Kezban Hatemi, διακεκριμένοι Νομικοί και συνεργάτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στη συνέχεια, ο Σοφολογιώτατος, με τη συνοδεία του, επισκέφθηκε τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό όπου ενημερώθηκαν από τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Ευλόγιο Τσάτσα, Κωδικογραφεύοντα, για την ιστορία του και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν. 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ