16.9 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ακροάσεις – Εκπροσωπήσεις του Πατριάρχου (16-28 Απριλίου 2024)

Ακροάσεις (28 Απριλίου 2024)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Εντιμολ. Άρχοντα Έξαρχο κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, με τη σύζυγό του Ευγεν. κυρία Μαρίνα, και τον στενό συνεργάτη του Εντιμ. κ. Γρηγόριο Πενέλη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πρόοδο των εργασιών ανακαινίσεως των εγκαταστάσεων της Ι. Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Τον Εντιμολ. Άρχοντα Υπομιμνήσκοντα κ. Συμεών Πασχαλίδη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και Διευθυντή του εδρεύοντος στη Θεσσαλονίκη Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, με τη σύζυγό του Ευγεν. κ. Μαρία.

Τον Εντιμ. Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Εντιμ. κ. Αναστάσιο Αλόγλου.

Τον Εντιμ. κ. Νικόλαο Κόλμαν, Πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών, με Αντιπροσωπεία του Παραρτήματος AHEPA Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης.

Εκπροσωπήσεις (25 Απριλίου 2024)

Η Α.Σεβασμιότης ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, επισκέφθηκε τον Σοφολογιώτατο Αρχιραββίνο κ. Ishak Haleva, στην έδρα αυτού, στο Maslak, την 25η Απριλίου 2024, και διεβίβασε τις ευχές του Παναγιωτάτου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς αυτόν και προς την Εβραϊκή Κοινότητα της Πόλεως, με την ευκαιρία του Εβραϊκού Πάσχα.

Εκπροσωπήσεις (16-22 Απριλίου 2024)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εκπροσωπήθηκε:

Από τον Επίτροπο Αυτού, Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, συνοδευόμενο από τον Πανοσιολ. Διάκονο κ. Οικουμένιο Αμανατίδη, Υπογραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κατά τη δεξίωση που παρετέθη από τον Εξοχ. Προέδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier, στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεώς του στην Τουρκία, στη θερινή κατοικία του Γενικού Προξένου της Γερμανίας στην Πόλη, στα Θεραπειά του Βοσπόρου, τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024. 

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ, σε πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Χωρεπίσκοπο των εν τη Πόλει Συροκαθολικών Αιδεσιμ. κ. Orhan Çanlı, στο Πολιτιστικό Κέντρο στην παλαιά Αστική Σχολή Γαλατά, στις 16 Απριλίου 2024. Την επομένη, 17 Απριλίου 2024, ο ίδιος Αρχιερεύς εκπροσώπησε τον Παναγιώτατο στην έναρξη του 8ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου με θέμα «Γιάννης Ρίτσος: Ο ποιητής της Ρωμιοσύνης», που διοργανώθηκε από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης.

Από τον Πανοσιολ. Τριτεύοντα κ. Βαρνάβα, στην Πασχαλινή εορταγορά στον περιβάλλοντα χώρο του Ι. Ναού Αγίων Θεοδώρων Βλάγκας, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024.

Από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Γεδεών Μαγκριώτη, κληρικό της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, στην Πασχαλινή εορταγορά στην Κοινοτική Αίθουσα του Ι. Ναού Αγίου Χαραλάμπους Βεβεκίου, το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024.

Από τον Πανοσιολ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ελευθέριο Χρυσοχόο, Γραμματέα του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, στην Ημερίδα με θέμα “Ίμβρος και Τένεδος: 100 χρόνια από την Συνθήκη της Λωζάννης”, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιμβρίων Αθηνών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τενεδίων “Ο ΤΕΝΝΗΣ” και την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας – Θράκης, στην αίθουσα εκδηλώσεων στην Έδρα του, το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ