16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Συναυλία με ύμνους της Μ. Εβδομάδος στην Αλεξανδρούπολη

Το περασμένο Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στο κατάμεστο από φίλους της μουσικής Νομαρχείο, στην Αλεξανδρούπολη, το Ωδείο ΦΑΕΘΩΝ Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία την 6η Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, εν όψει της πασχαλινής περιόδου.

Σε κλίμα κατάνυξης, στον ιδιαιτέρου αισθητικού και αρχιτεκτονικού κάλους χώρο του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης, ο Βυζαντινός Χορός του Ωδείου ΦΑΕΘΩΝ ερμήνευσε Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, υπό τη διεύθυνση του μουσικολόγου και καθηγητή βυζαντινής μουσικής, κ. Άγγελου Μπέντη.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης, στο πλαίσια προβολής και ανάδειξης της βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και συνεχάρη προσωπικά για την άρτια απόδοση των Ύμνων τον χοράρχη, κ. Άγγελο Μπέντη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος, ο Βουλευτής Ν. Έβρου και επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστος Γκουγκουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ναϊτίδης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Αλεξανδρούπολης κ. Μαρίνος Βολτέζος, ο Άρχων Ακτουάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και ομότιμος καθηγητής του ΔΠΘ κ. Γεώργιος Μπουγιούκας, ο Κοσμήτωρ και Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αθανάσιος Τρικούπης και ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου κ. Δημήτριος Κελεμίδης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ