17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η Πορεία των Μεγαλοσχολιτών 2024

Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή

Πραγματοποιήθηκε και φέτος, στις 14 Απριλίου 2024 η καθιερωμένη «Πορεία των Μεγαλοσχολιτών» με την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποφοίτων της ΜΓΣ.

Το πρωί της εόρτιας ημέρας, πλήθος πιστών εκκλησιάστηκαν στο γειτονικό Ναό της Παναγίας Μουχλιώτισσας. Κατά τη Θ. Λειτουργία εχοροστάτησε ο Αρχ. Προϊστάμενος της Περιφερείας Φαναρίου Κερατίου Κόλπου, Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, τον οποίο πλαισίωσαν οι Αιδεσιμ. πατέρες Σαμουήλ και Αθανάσιος. Η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκπροσωπήθηκε από τον Ιερολ. Διάκονο κ. Ανατόλιο.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, Μεγαλοσχολίτες και καλεσμένοι πέρασαν στη Σχολή όπου τους προϋπάντησαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποφοίτων.

Στη συνέχεια -και κατά το έθιμο- ο Πρόεδρος κ. Σάββας Παναγιωτίδης ανέγνωσε τα ονόματα των παρεβρισκομένων αποφοίτων με σειρά χρονολογίας αποφοίτησης. Οι απόφοιτοι με θερμά χειροκροτήματα δρασκέλισαν τα σκαλιά της Σχολής τους για άλλη μία φορά. Πρώτος ανέβηκε τα σκαλιά ο Εντιμολ. Άρχων της ΜΧΕ κ. Αθανάσιος Αγγελίδης ως απόφοιτος του 1958.

Αφού συγκεντρώθηκαν οι απόφοιτοι και καλεσμένοι στην αίθουσα εκδηλώσεων γευμάτισαν και αναπολώντας τα παιδικά τους χρόνια μοιράστηκαν τις μαθητικές τους αναμνήσεις. Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο π. Σαμουήλ ο οποίος μετέφερε και το μήνυμα της ΑΘΠ, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα. Ευαγγελία Ρόγκα, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας κ. Παντελής Παναγιωτίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων κ. Σάββας Παναγιωτίδης και ο Σχολάρχης κ. Δημήτριος Ζώτος.

Ακολούθως τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες οι μαθητές οι οποίοι συμπλήρωσαν τα 50 και 25 χρόνια αποφοίτησής τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΚΙ και απόφοιτος του Γυμνασίου της ΠΜΓΣ κ. Γεώργιος Παπαλιάρης.

Ως διεύθυνση της ΠΜΓΣ, ευχαριστούμε για την άριστη διοργάνωση στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποφοίτων μας. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ευχόμαστε έτη πολλά, υγεία και κάθε καλό στους αποφοίτους που συμπλήρωσαν τα 50 τους χρόνια, τον Κρίτωνα Μάρκογλου και Ηλία Αϊβάτογλου. Όμοιες ευχές απευθύνουμε στους αποφοίτους μας που συμπλήρωσαν 25 χρόνια αποφοίτησης…

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ