15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (6 Απριλίου 2024)

Νέος Άρχοντας της Μ.τ.Χ.Ε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε χθες, Σάββατο 6 Απριλίου 2024, κατά τον Εσπερινό της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Μετά το πέρας του Εσπερινού χειροθέτησε στο οφφίκιο του Άρχοντος Χαρτουλαρίου της Μ.τ.Χ.Ε. τον φιλογενή κ. Νίκο Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στην Ρωμαίϊκη Κοινότητα της Πόλης. Το έργο του πάνω στα ταφικά μνημεία του Νεκροταφείου της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου έγινε η αιτία να αναδειχθεί ο χώρος αυτός και να αναγνωρισθούν τα έργα γλυπτικής, αρχιτεκτονικής καθώς και η αξία των επιγραφών. Επίσης με τις ενέργειες του νέου Άρχοντα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, κ. Νίκου Μιχαηλίδη, το Νεκροταφείο του Σισλί εντάχθηκε στο Σύνδεσμο Διακεκριμένων Νεκροταφείων του Κόσμου, όπως και το Νεκροταφείο του Βαλουκλή. Σημαντική είναι και η μελέτη του Ν. Μιχαηλίδη “Τα ελληνοτουρκικά και οι Κωνσταντινουπολίτες εθελοντές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο 1939–1944”.

Τριετές Μνημόσυνο για τον αείμνηστο Νικόλαο Μαγγίνα

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπροσευχήθηκε το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σισλί, κατά το τριετές Μνημόσυνο του αειμνήστου Νικολάου Μαγγίνα, Δημοσιογράφου και Πατριαρχικού Φωτογράφου, το οποίο τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Γρηγόριος, ο Εξοχ. Πρέσβυς κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., φίλοι του εκλιπόντος και πιστοί από την Πόλη. 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δεξίωση.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ