16.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στον Προφήτη Ηλία στο Σκούταρι για τους Χαιρετισμούς

Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή της πάλαι ποτέ ακμάζουσας Κοινότητας Χρυσουπόλεως, σημερινό Üsküdar, χοροστάτησε και έψαλε την Γ´ Στάση των Χαιρετισμών (Παρασκευή 5 Απριλίου 2024) προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Ο ναός αυτός, με τα δυο σημαντικού μεγέθους παρεκκλήσια, αφιερωμένα στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και στον Άγιο Χαραλάμπο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους Ναούς της Βασιλεύουσας και μνημονεύεται για πρώτη φορά το 950 ως μονή. Εκκλησιάστηκαν ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος, Θεοφιλ. Επίσκοπος Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, αρκετοί πιστοί από την περιοχή, ενώ τους ύμνους απέδωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ευάγγελος Μπαζγκάρλο με τον κ. Λάζαρο Πετσαλίδη.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τις πολλαπλές ευεργεσίες της προς το ανθρώπινο γένος. Στο τέλος της ακολουθίας, σύμφωνα με την παράδοση στην Πόλη, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μοίρασε άνθη στους πιστούς και ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά για το υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαροκοστής.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ