24.1 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (3 Απριλίου 2024)

Ο Ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Φανάρι

Ο Ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισκέφθηκε το Φανάρι, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και έλαβε την ευχή του.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb: “Η συζήτηση μαζί του ήταν, όπως πάντοτε, ουσιαστική και διαφωτιστική, καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθώ για το πολυεπίπεδο, οικουμενικό του έργο, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και όσα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη πενταετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ψήφισε στις Δημοτικές εκλογές

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024, μετέβη στο εκλογικό Κέντρο της περιοχής του Φαναρίου και άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του στις Δημοτικές εκλογές.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Εγκάρδιες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Πατριάρχη των εν Τουρκία Αρμενίων

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης, το πρωί της Τρίτης, 2 Απριλίου 2024, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Γρηγόριο, επισκέφθηκε και συνεχάρη με την ευκαιρία του εορτασμού του Πάσχα των ετεροδόξων τον Μακ. Πατριάρχη των εν Τουρκία Αρμενίων κ. Sahak Masalyan. 

Ο Παναγιώτατος έγινε δεκτός με τιμή και εγκαρδιότητα από τον Μακαριώτατο και τους συνεργάτες του.

Πατριαρχικές ευχές προς τις Κοινότητες των ετεροδόξων

Εκ μέρους της Α. Θ. Παναγιότητος, του Πατριάρχου, με αφορμή το Πάσχα των ετεροδόξων, επισκέφθηκαν και διεβίβασαν τις Πατριαρχικές ευχές:

Ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Γρηγόριος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Τριτεύοντα κ. Βαρνάβα, προς τον Θεοφιλ. Επίσκοπο των εν τη Πόλει Ρωμαιοκαθολικών κ. Massimiliano Palinuro, στην έδρα αυτού, στο Harbiye, στις 2 Απριλίου 2024.

Ο Αιδεσιμολ. Οικονόμος κ. Δημήτριος Μαγιόγλου, προς τον Χωρεπίσκοπον των εν τη Πόλει Συροκαθολικών Αιδεσιμ. κ. Orhan Çanlı, στην έδρα αυτού, στο Gümüşsuyu, την 1η Απριλίου 2024.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Παναγία Μπαλίνου για τον Κατανυκτικό Εσπερινό

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό της Γ’ Κυριακής των Νηστειών (7 Απριλίου 2024) και ώρα 17.00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπαλίνου, της Περιφερείας Κερατίου Κόλπου.

Θα ψάλει η χορωδία του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν.

Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ