16.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Πατριάρχης στην συναυλία “Υμνοι Αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Cemil Candaş Cultural Center, στις 24 Μαρτίου 2024, το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, η συναυλία με τίτλο “Ύμνοι Αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων” και σολίστ την διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου.

Οι «Ύμνοι Αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων», είναι ένα λαϊκό ορατόριο του συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή. Χρησιμοποιώντας ως ποιητικό υλικό, ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, ο Στ. Κουγιουμτζής, συνέθεσε ένα λυρικό έργο, βασισμένο στη Βυζαντινή μουσική, συνδυασμένη με δυτικότροπα και λαϊκά μουσικά όργανα.

Την συναυλία τίμησε με την παρουσία Του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος, μετά το πέρας της συναυλίας, απευθύνοντας ευχές στους παρευρισκόμενους για την εορτή της Ορθοδοξίας, έδωσε μηνύματα ειρήνης, αγάπης και αλληλεγγύης.

Το κοινό χειροκρότησε την σολίστ Σόνια Θεοδωρίδου, την χορωδία και ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, τον πιανίστα Θανάση Μπιλιλή, την διευθύντρια της ορχήστρας Χρυσούλα Μίσχου, τον αφηγητή της βραδιάς  Γιάννη Κακάρα, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο ΠΟΛΥΜΝΙΑ και την Μικτή χορωδία της Σαμοθράκης.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι μαθήτριες της χορωδίας της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, Ιωάννα Καραντάς, Όλγα Κιοσκέρ και Ελισάβετ Μπαρντακτσή, καθώς και μαθήτριες του Ζαππείου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ