23.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Αγία Τριάδα Χαλκηδόνος

Μεγαλοπρεπώς και ιεροπρεπώς, όπως αρμόζει στην σημερινή ημέρα, εορτάστηκε στην Χαλκηδόνα η Κυριακή της Ορθοδοξίας (24 Μαρτίου 2024), στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, κατά την οποία τιμάται η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας, προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. πλαισιωμένου απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιο Καρατζά, τον Αιδεσιμ. Οικ. του Οικουμ. Θρόνου κ. Βασίλειο Ιωαννίδη και τον Ιερολ. Διακ. κ. Αστέριο Μπαρντακτσή.

Εκκλησιάστηκαν ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Κοινότητας Χαλκηδόνος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί πυκνό εκκλησίασμα υπεπλήρωσε τον Καθεδρικό Ναό από την περιοχή μας την Πόλη αλλά και από την Ελλάδα. Ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση προκάλεσε μετά από πολλά χρόνια η συμμετοχή πολλών παιδιών, τα οποία κρατούσαν στα χέρια τους εικόνες εις ανάμνηση του μεγάλου αυτού γεγονότος. Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων σε ανάμνηση του γεγονότος της Αναστηλώσεως εντός του Καθεδρικού Ναού ενώ στο τέλος τελέσθηκε το ετήσιο πάνδημο Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών, Δωρητών, Συνδρομητών, Αφιερωτών, Εφοροεπιτρόπων και Διδασκάλων της Κοινότητος Χαλκηδόνος.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ομίλησε καταλλήλως προς το εκκλησίασμα και μοίρασε το αντίδωρο. Στην παρακείμενη αίθουσα πλησίον του Καθεδρικού Ναού η πάντα φιλόξενη και δραστήρια Κοινότητα της Χαλκηδόνας δια του Προέδρου και των μελών της, παρέθεσε κεράσμα για όλον τον κόσμο στην μνήμη όλων όσων κοπίασαν για τον τόπο και την περιοχή, αφήνοντας το αποτύπωμα της προσφοράς τους ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Ιερά Μητρόπολις Χαλκηδόνος

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ