17.7 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο Σηλυβρίας Μάξιμος στην Εξόδιο Ακολουθία του Ευκαρπίας Ιεροθέου

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πατρών τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου, Ηγουμένου της Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο οποίος μετέφερε την Πατριαρχική ευλογία και τις προσευχές του Παναγιωτάτου, για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου, ιεράρχου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας, ο οποίος συνδεόταν παιδιόθεν με τον μακαριστό, αναφέρθηκε στους σταθμούς της διακονίας του κυρού Ιεροθέου, στην αφοσίωσή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την προσφορά του γενικώς στην Εκκλησία.

Η ταφή του μακαριστού Επισκόπου έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σήμερα το πρωί, κατήλθε στον Πατριαρχικό Ναό και, παρουσία Ιεραρχών του Θρόνου και των μελών της Πατριαρχικής Αυλής, τέλεσε Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των αειμνήστων Πατριάρχου Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου και Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου, Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ