21.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στο Αγίασμα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Μπεσίκτας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διοργανώθηκε η ετήσια πανήγυρις του Ιερού Αγιάσματος Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, με την επιμέλεια τής Εφορείας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπεσίκτας, της οποίας προεδρεύει ο κ. Ντίνος Μπελαλίδης.

Συγκεκριμένα, κατά την Ιερά Ακολουθία του Σαββάτου, 9 Μαρτίου 2024, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, κάτι που προσέδωσε ιδιαίτερο χρώμα στην πανήγυρη.

Η Εφορεία μας, από πλευράς της, προέβη στις κατάλληλες προετοιμασίες ώστε ο χώρος του Αγιάσματος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πιστών, ενώ φρόντισε να σταλούν οι καθιερωμένες προσκλήσεις στις τοπικές Αρχές. Ο Επόπτης της Περιφέρειας Βοσπόρου
εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την ισχυρή βροχόπτωση, στη λειτουργία παρευρέθηκε ικανό πλήθος προσκυνητών, μεταξύ των οποίων πρόεδροι και μέλη Εφορειών, εκπαιδευτικοί και άλλοι συμπολίτες μας, ενώ παρέστη εκπρόσωπος από τον Σύνδεσμο Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ).

Μεταξύ των επισήμων τής πολιτείας, ήταν εκπρόσωπος του Δημάρχου Διπλοκιονίου (Beşiktaş Belediyesi) κυρίου Ριζά Άκπολατ. Λόγω των καιρικών συνθηκών ο Έπαρχος Διπλοκιονίου (Beşiktaş Kaymakamı) κ. Ογουζχάν Μπινγκόλ δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί, ωστόσο επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Μπελαλίδη και του ζήτησε να μεταφέρει τον χαιρετισμό του στην ρωμαίικη κοινότητα της περιοχής Διπλοκιονίου.
Ακολούθησε δεξίωση με πλούσιο κυλικείο.

Προσκυνητές και επισκέπτες εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους προς την Εφορεία, τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του, για την άρτια συντήρηση τού Ιερού Αγιάσματος και την προετοιμασία του χώρου για τη λειτουργία και την υποδοχή των πιστών.
Σημειώνεται ότι το Ιερό Αγίασμα της κοινότητάς μας θα παραμένει ανοικτό, τα Σάββατα και τις Κυριακές του Μαρτίου, μεταξύ 10:00 και 16:00.

Εκ της Κοινότητος

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ