18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Πατριάρχης και ο Δήμαρχος Ιμάμογλου στην Ανάληψη Υψωμαθείων

Ιστορική και ευλογημένη μέρα σήμερα για την Κοινότητα Υψωμαθείων, διότι ολοκληρώθηκαν με τη χάρη του Κυρίου μας τα έργα της εκ βάθρων ανακαίνισης του Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως.

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας και κατόπιν των αόκνων, συντόνων και φιλοτίμων προσπαθειών του Επόπτου μας Σεβ. Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, της Προέδρου της Επιτροπής κ. Μαρίας Τσιτσέκογλου και του Εντιμ. κ. Στυλιανού Γκιουλγκιούν ανακαίσθηκαν  ο εσωτερικός και ο εξωτερικός χώρος του Ναού, η Κοινοτική Αίθουσα και η οικία του Νεωκόρου. Το έργο ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο Μητροπολιτικός Δήμος της Πόλης, με επικεφαλής τον Εντιμ. Δήμαρχο κ. Εκρέμ Ιμάμογλου και τους συνεργάτες αυτού.

Σήμερα το θαύμα της χάρης του Κυρίου αξίωσε τον Πατριάρχη μας να τελέσει τα θυρανοίξια του Ναού μας με την τιμητική παρουσία του Εντιμ. κ. Εκρέμ Ιμάμογλου, προς τον οποίο ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες της Εκκλησίας για την μετ’ επιστημοσύνης και σχολαστικότητας ανακαίνιση του Ναού. Θα αγάλλονται οι ψυχές των ευεργετών και δωρητών του Ναού καθώς και των δύο αειμνήστων πρωτομαστόρων Νικολάου και Ιωσήφ, των οποίων τα ονόματα είναι αναγεγεγραμμένα σε εξωτερική πλάκα του Ναού, η οποία αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες αποκατάστασης του εσωτερικού περιβόλου της Εκκλησίας. Κατά την τελετή παρέστησαν πολλοί επίσημοι και πλήθος κόσμου. 

Ειη το όνομα Κυρίου ευλογημένο!

Εκ της Κοινότητας

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ