19.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο ανορθόδοξος σχολιασμός του “Ορθοδόξου Τύπου” σε συνέντευξη του Μητροπολίτου Γερμανίας

Του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμου Φραγκουλάκη

Αννόβερο Γερμανίας

Τελικά αν δεν βρει ευκαιρία να τα βάλει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, την κατασκευάζει μόνος του ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ (;) ΤΥΠΟΣ. Αυτό κάνει και σχολιάζοντας μία απάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου σε συνέντευξη του στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ.

Παραθέτουμε την ερώτηση και την απάντηση για να διαπιστώσετε την προσπάθεια διαστρέβλωσης που γίνεται και την δημιουργία της ευκαιρίας για προσβλητική συμπεριφορά έναντι του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.

«Ε.Κ.»: Ομως τον Πατριάρχη Μόσχας τον ακολουθούν όλες οι Σλαβικές Εκκλησίες, ακόμα και δύο Ελληνόφωνες των Ιεροσολύμων και της Αλβανίας, δεν είναι μόνο ο Μόσχας.

Μητροπολίτης Αυγουστίνος: Υπάρχουν προβλήματα τα οποία είναι περισσότερο οικονομικά και πολιτικά, παρά Ορθόδοξα. Αυτό με την Αλβανία δεν το καταλαβαίνω, διότι εάν υπάρχει σήμερα ο Αλβανίας, ο σπουδαίος και φίλος δικός μου ο Αλβανίας, το οφείλει στον Παναγιώτατο, και δεν καταλαβαίνω γιατί μένει εκτός, δηλαδή δεν πηγαίνει στη γραμμή του Παναγιωτάτου. Επίσης, άλλες Εκκλησίες όπως η Σερβία, η Αντιόχεια όλα αυτά είναι λόγοι οικονομικοί, βοηθάει η Ρωσία. Η Ρωσία ξέρετε διαθέτει τεράστια ποσά για τον Κύριλλο για το Πατριαρχείο του, τεράστια ποσά, στην Αφρική, παντού κι αυτό οι δικοί μας δεν το βλέπουν, βλέπουν άλλα πράγματα.

Σχολιάζοντας υποτίθεται την συγκεκριμένη ερώτηση ο Ο.Τ. βάζει τίτλο «Ο Γερμανίας κατά του Αλβανίας». Προσέξατε; Το να εκφράσει την απορία του ο Γερμανίας για την στάση του Αλβανίας είναι κατά του! Με την ίδια λογική και ο άγιος Αλβανίας είναι κατά του Οικουμενικού, με τις «κονιορτοποιήσεις» που εκτιμά ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ (;;) (Σκοπίμως τα ερωτηματικά είναι δύο) ΤΥΠΟΣ ότι έκανε. Από πότε η διατύπωση διαφορετικής γνώμης θεωρείται εναντιωματική ενέργεια;

Όμως ο καλός άγνωστος σχολιαστής προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, ξεκινώντας με βαρύγδουπες ερωτήσεις όπως: «Αυτή την ενότητα επιθυμεί ο Γερμανίας Αυγουστίνος; Να σπείρη διχόνοιαν μεταξύ μάλιστα των Ελλήνων;». Προσπαθεί δηλαδή να το αναγάγει σε θέμα εθνικό. Δεν γνωρίζουν προφανώς ότι τον Μητροπολίτη Γερμανίας το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ενότητα της Εκκλησίας και μόνο για αυτήν αγωνίζεται. Γι’ αυτό και δεν στέρησε την θαλπωρή του Ωμοφορίου του ποτέ από το ποίμνιο του, αλλά όταν του ζητήθηκε και από άλλους Ορθοδόξους που βρίσκονταν σε δεινή θέση. Είναι μάλιστα από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας των Ορθοδόξων Επισκοπικών Συνελεύσεων. Όμως αυτά για τον σχολιαστή είναι άγνωστα και έτσι κι αλλιώς δυσνόητα. Κι αν προβαίνει σε αυτά τα σχόλια, το κάνει για να επιτεθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη τον «Πάπαν της Ανατολής», όπως τον αποκαλεί. Τι να πούμε γι’ αυτόν τον άγνωστο σχολιαστή, που όπως φαίνεται τις θέσεις του υιοθετεί η εφημερίδα που γράφει. Το μόνο που απομένει να κάνουμε είναι να του απευθύνουμε το ευαγγελικό ερώτημα, χωρίς βεβαίως να περιμένουμε απάντηση, «Ει ουν το φως το εν σοι σκότος εστί, το σκότος πόσον;» (Ματθ. 6, 24).

Στην συνέχεια αναρωτιέται τι σημαίνει το «οφείλει» που αναφέρει ο Μητροπολίτης Γερμανίας για τον Αλβανίας προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Προσπαθεί μάλιστα να «πουλήσει» και εξυπνάδα γράφοντας ότι «ο Χριστός δίδει την ιερωσύνην ή μήπως είναι αποκλειστικόν προνόμοιον του Κων/πόλεως;!».

Ω! τάλα, εμπαθή και άχριστε, ο Χριστός δίδει την ιερωσύνη και την αρχιερωσύνη που έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και την είχε πριν γίνει Αλβανίας, όμως αμφισβητείς ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο με Οικουμενικό Πατριάρχη τον Βαρθολομαίο ανέθεσε στον Αναστάσιο, ορίζοντάς τον Πατριαρχικό Έξαρχο, την εκ των ερειπίων αναστήλωση της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, και ότι με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος από τιτουλάριος Μητροπολίτης και Πανεπιστημιακός έγινε Προκαθήμενος;

Όλα τα λεφτά όμως είναι η τελευταία φράση στο σχόλιο: «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος οφείλει εις τον Αλβανίας, διότι αν υπολογίσει κανείς τα ανθρώπινα προσόντα Οικουμενικός θα έπρεπε να είναι ο Αναστάσιος». Τώρα μάλιστα! Μ’ αρέσει που ο (ΑΝ)ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ θέλει να έχει γνώμη για τα Ορθόδοξα θέματα. Με αυτά τα μυαλά! Μήπως θα ήθελε κιόλας να κάνει αυτός τις εκλογές σε αντικατάσταση της Συνόδου;

Μα καλά δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος σ’ αυτήν την εφημερίδα που να προλαβαίνει την έκδοση τέτοιων αχαρακτήριστων θέσεων; Δεν καταλαβαίνουν όσοι ασχολούνται με αυτήν, ότι εκτίθενται με το αντιπατριαρχικό μένος που εκφράζουν και την ανορθόδοξη συμπεριφορά τους; Όλοι τους πια φοράνε κίτρινα κοστούμια, όταν δημοσιογραφούν δήθεν ή θέλουν να επιβεβαιώνουν διαρκώς ότι η εφημερίδα τους, όπως είχε ενημερώσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος το 1992, παραμένει ένα Αντιεκκλησιαστικό, Σχισματικό και ψυχοφθόρο έντυπο;

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ