19.1 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Εορτασμός Αγίου Φωτίου και μνημόσυνο Περγάμου Ιωάννου στον Ναό Πατριαρχείου στην Αθήνα

Σήμερα, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο κέντρο της Αθήνας, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, Διευθυντού του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμ. Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Κατά την Θ. Λειτουργία τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου (Ζηζιούλα), ο οποίος είχε διατελέσει επί σειρά ετών Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Συμμετείχαν αρκετοί κληρικοί, κάποιοι εκ των οποίων ήσαν απόφοιτοι της περιωνύμου Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, καθώς η Εστία Θεολόγων Χάλκης, εόρτασε τη μνήμη του προστάτη της Σχολής, Αγίου Φωτίου και, όπως κάθε χρόνο, έκοψε την Βασιλόπιτα μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας.

Παρέστησαν: ο Πρόεδρος της Εστίας, Ομοτ. Καθηγητής κ. Νικόλαος Ξεξάκης, απόφοιτοι και καθηγητές της Σχολής, καθώς και Άρχοντες του Θρόνου.

Επίσης, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Θεοφιλ.  Επίσκοποι Βερενίκης κ. Χρυσόστομος (απόφοιτος της Σχολής) και Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος.

Ας σημειωθεί ότι κατά την Θ. Λειτουργία μνημονεύθηκαν οι απόφοιτοι της Σχολής,  κληρικοί και λαϊκοί που κοιμήθηκαν τη χρονιά που πέρασε.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ