18.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Σιναίου Δαμιανός στην Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κος Δημήτριος, σήμερα Κυριακή, 28η λήγοντος μηνός Ιανουαρίου, εχοροστάτησε εις τον Ι.Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Ελεούσης Πριγκήπου κατα την Θεία Λειτουργία. Ολίγον δε μετά το πέρας αυτής,μετά συγκινήσεως εδέχθη την τιμητική επίσκεψι του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Σιναίου κυρίου Δαμιανού, επισκεπτομένου δί ολίγας ημέρας προσκυνηματικώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τον πολιό Ιεράρχη συνόδευαν, οι Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Αγαθάγγελος Μαραγκουδάκης και Πανοσ. Ιερομόναχος κ. Ακάκιος Σπανός και η Ελλογ. Καθηγήτρια κα Αικατερίνη Σπυροπούλου.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον σεβαστό γηραιό Ιεράρχη για την τιμητική του προσέλευσι στην Πρίγκηπο, εμνήσθη δέ και το αλησμόνητο προσκύνημά του, τον Μάιο 1987, εις την Ι. Μονή της Αγίας Αικατερίνης Σινά και την Ι. Κορυφή του Μωυσέως, συνοδεύων τότε τον αοίδιμο Πατριάρχη Δημήτριο ως Μ. Αρχιδιάκονος Αυτού.

Εις την συνέχεια, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σιναίου και οι συνοδοί αυτού, διηυκολύνθησαν προκειμένου να πραγματοποιήσουν προσκύνημα εις την θαυματουργό Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά, και ακολούθως επέστρεψαν εις την Πόλι.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως, 28 Ιανουαρίου 2024

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ