17.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Η Βασιλόπιτα της Κοινότητος Χαλκηδόνος

Ιερά Μητρόπολις Χαλκηδόνος

Το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2024 (ΙΒ´Λουκά), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε κατά τον όρθρο και την θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος, ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγενίου Καρατζά και του Ιερολ. Διακόνου κ. Αστερίου Μπανταρκτσή.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί και στο τέλος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ομίλησε καταλλήλως στην ευαγγελική περικοπή των δέκα λεπρών τονίζοντας ιδιαίτερα την έννοια της ευγνωμοσύνης απέναντι στον ευεργέτη μας.

Στην συνέχεια μετέβη στο κτήριο όπου στεγάζεται ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Μοδίου για να ευλογήσει την Βασιλόπιτα την οποία προσέφεραν με πολλή χαρά η Κοινότητα Χαλκηδόνας, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα και ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Μοδίου. Αφού καλωσόρισε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας και την συνοδεία του, αλλά και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση με θερμούς λόγους η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συνδέσμου Μοδίου κ. Μαίρη Τσεβίκ-Συμεωνίδου, στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την προσφερθείσα προς τιμήν του Αγίου Βασιλείου πίτα. Αφού μοίρασε τα κομμάτια ευχαρίστησε για την πρόσκληση, αλλά εξέφρασε και την χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε να βρεθεί ανάμεσα στους κατοίκους της Χαλκηδόνας, τονίζοντας ιδιαιτέρως το πνεύμα της ενότητας της αγάπης της επικοινωνίας και της καλής συνεργασίας όλων όσων προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την πίστη και την παράδοση στην περιοχή μας μέσα από τα καλά έργα.

Στην συνέχεια ιδιαίτερο τόνο και χρώμα έδωσαν οι κύριες της νεοσύστατης χορωδίας του Συνδέσμου ψάλλοντας τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ