21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Η εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Μ. Βασιλείου στο Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου στην Πόλη

Με λαμπρότητα και σεμνοπρέπεια εορτάστηκε στη Ρωσσόφωνη ενορία του Αγίου Ανδρέου (Βατοπαιδινό Μετόχι) της Πόλεως η Δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου, με το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου λειτούργησε ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος κ. Γρηγόριος, μαζί με τους ιερείς του ναού, Μ. Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο και Αρχιμ. Βίκτωρα Κοπουτσού, ενώ διακόνησε ο Πατριαρχικός Διάκονος Επιφάνιος.

Εκκλησιάστηκαν: ο Εντιμολ. Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. Παντελεήμων Βίγκας, οι αδελφές από την μόνη Τίμιου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σερρών και αρκετοί πιστοί. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο προϊστάμενος του ναού, καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον νέο Μέγα Πρωτοσύγκελλο και του ευχήθηκε καλή διακονία για το καλό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Στην σύντομη αντιφώνηση του ο π. Γρηγόριος ευχαρίστησε για την εγκάρδια πρόσκληση, βεβαίωσε για την προς όλο ανεξαιρέτως το ποίμνιο της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως εγνωσμένη αγάπη και στοργή του Αρχιποίμενος αυτής και μετέφερε τις Πατριαρχικές ευλογίες, ευχόμενος για την νέα χρονιά που ανέτειλε ! Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιττας στην τράπεζα. Εκεί πήρε τον λόγο ο Άρχων κ. Βίγκας αναφερόμενος στην θερμή οικογενειακή στιγμή που έζησε τόσο στον ναό όσο και στο εόρτιο γεύμα και προέτρεψε να αγωνίζονται οι πιστοί για την διατήρηση της Ορθόδοξης παράδοσης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ