16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η εορτή του Τιμίου Προδρόμου και κοπή Βασιλόπιττας στην Κοινότητα Ξηροκρήνης

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΗΡΟΚΡΗΝΗΣ

Με ιεροπρέπεια και σεμνότητα γιορτάστηκε και εφέτος η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην Ξηροκρήνη, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό μας.

Σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα, το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024 τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, κατά τον οποίον εψάλη το Μεγάλο Προκείμενο της Δεσποτικής εορτής “Ο Θεός ημών εν τω ουρανώ και εν τη γη πάντα, όσα ηθέλησεν εποίησε”
(Ψαλμ. 113, 11).
Το πρωί της επομένης, Κυριακής 7 Ιανουαρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη της Περιφερείας μας. Με τον Δεσπότη μας συλλειτούργησε ο Πανοσιολ. Μέγας Κατηχητής κ. Χρύσανθος Ιερατικώς Προϊστάμενος της γειτονικής Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος και διακόνησε ο Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ανατόλιος Δοξαστάκης.

Έψαλαν εμμελέστατα οι τακτικοί Ιεροψάλτες της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος.

Παρά την κακοκαιρία εκκλησιάσθηκαν αρκετοί χριστιανοί, τόσο από την γύρω περιοχή του Βοσπόρου, όσο και από άλλα μέρη της Πόλης, με επικεφαλής τον Εντιμ. κ. Στέλιο Μουχλίδη, Πρόεδρο της Κοινότητάς μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ακολουθία για την ευλογία της Αγιοβασιλόπιττας, την οποία έκοψε ο Σεβασμιώτατος και την διένειμε στους χριστιανούς μας, μετά από μία σύντομη ομιλία, σχετική με την εορτή των Αγίων Θεοφανείων και το έθιμο της πίττας του Αγίου Βασιλείου, ευχόμενος τα δέοντα.

Το χρυσό φλουρί έλαχε στο κομμάτι της Ευγεν. κας Εριφύλης Καράκαγια.

Επακολούθησε δεξίωση και ανταλλαγή εορτίων ευχών, για μια ευτυχισμένη, ειρηνική και κατά πάντα ευλογημένη από τον Επιφανέντα Θεό νέα χρονιά!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ