15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (10 Ιανουαρίου 2024)

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Πρέσβης του Βασιλείου της Ταϋλάνδης στην Άγκυρα

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, δέχθηκε, σήμερα, 10 Ιανουαρίου 2024, τον Εξοχ. Πρέσβη του Βασιλείου της Ταϋλάνδης στην Άγκυρα κ. Apirat Sugondhabhirom, με συνεργάτες του.

Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και αποφασίσθηκε να καλλιεργηθούν στενότερες σχέσεις μεταξύ των δύο θεσμών.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση, την Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2024, τον Εντιμ κ. Sahak Sargsyan, Μόνιμο Αντιπρόσωπο μέχρι σήμερα της Δημοκρατίας της Αρμενίας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ο οποίος εδρεύει στην Πόλη, με την ευκαιρία της αναχώρησής του από την Πόλη κατόπιν τοποθετήσεώς του ως Πρέσβεως της χώρας του στην Αιθιοπία.

Επίσκεψη του Πατριάρχου στον νοσηλευόμενο μετά από δολοφονική απόπειρα Ιμάμη του Τζαμιού Fatih

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Ιανουαρίου 2024, τον νοσηλευόμενο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Bezmialem, Σοφολογιότατο Ιμάμη του Τζαμιού Fatih κ. Galip Usta, ο οποίος, την περασμένη Δευτέρα, δέχθηκε δολοφονική επίθεση μετά την ολοκλήρωση της βραδυνής προσευχής στο Τζαμί. 

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την συμπάθειά και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση προς τον τραυματισμένο Ιμάμη, ενώ για την κατάστασή του ενημερώθηκε από τον Αρχίατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Εντιμ. κ. Alpaslan Mayadağlı.

Ακροάσεις (10 Ιανουαρίου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Χωρεπίσκοπο των εν τη Πόλει Συροκαθολικών Αιδεσιμολ. κ. Orhan Çanlı, με συνεργάτες του, για το νέο έτος.

Τα μέλη του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ), υπό τον Πρόεδρο αυτού Εντιμ. κ. Γεώργιο Παπαλιάρη, τα οποία υπέβαλαν τα σέβη τους και ζήτησαν την αγία Πατριαρχική ευχή και ευλογία για επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων και της κοινωφελούς αποστολής τους.

Τον Εντιμ. κ. Hasan Sezgin, υποψήφιο δήμαρχο της περιοχής Şişli.

Όμιλο Καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Centre College Kentucky, από τις Η.Π.Α.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ