15.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος υπέρ της Ουκρανίας και εναντίον του επιθετικού πολέμου

Πατριαρχική ευλογία για το Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων και το ράντισμα των πολεμικών σημαιών του Βουλγαρικού Στρατού*

«Αγαπημένοι εν Κυρίω, αδελφοί και αδελφές,

Πάντα πιστή στη φροντίδα της για τον ορθόδοξο βουλγαρικό λαό που της εμπιστεύτηκε ο Θεός, φέτος την ημέρα των Θεοφανείων, η Μητέρα Ορθόδοξη Εκκλησία μας πραγματοποίησε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των υδάτων και ράντισε τους στρατιώτες και τις πολεμικές σημαίες του βουλγαρικού στρατού με αγιασμό. Ένας ένδοξος στρατός που εμπιστεύεται τη δύναμη του Θεού και τη χαριτωμένη βοήθεια και προστασία του. Ένας στρατός που υπήρξε πάντοτε αξιόπιστος εγγυητής της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της αγαπημένης μας πατρίδας Βουλγαρίας.

Με αυτόν τον τρόπο ο βουλγαρικός στρατός εξακολουθεί να παραμένει στον ολοένα και πιο ανασφαλή κόσμο μας, γεμάτο νέες και πιο αιματηρές στρατιωτικές συγκρούσεις, και να παραμένει πιστός στην αποστολή του και στην υψηλή κλήση του, με προσοχή και αίσθημα ευθύνης απέναντι στις νέες πραγματικότητες και προκλήσεις, έχοντας πάντα εμπιστοσύνη στον Θεό, χωρίς τον οποίο τίποτα δεν θα ήταν δυνατό για τους ανθρώπους. Στον Κύριο είναι η ελπίδα μας ακόμη και τώρα, μπροστά στις αμέτρητες προσωπικές και κοινωνικές τραγωδίες και στη δύναμη του κακού που μαίνεται τόσο έντονα. Ο καταστροφικός πόλεμος κατά της αδελφικής Ουκρανίας, τον οποίο ακολούθησε μια στρατιωτική σύγκρουση όχι λιγότερο τρομακτική για τη χριστιανική μας συνείδηση στα εδάφη που έχουν αγιαστεί από τη θεανθρώπινη παρουσία του Σωτήρα, υπενθύμισε για άλλη μια φορά σε όλους μας τη σημασία του στρατού για κάθε έθνος και κράτος.

Κύριος ο Θεός και η Αγία Εκκλησία ευλογούν μόνο εκείνον τον στρατό που δεν επιδεικνύει επιθετικότητα και ο μόνος σκοπός του είναι να προστατεύει και να υπερασπίζεται τον λαό και το κράτος του, εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων εδαφικών του ορίων. Τέτοιος είναι και ο βουλγαρικός στρατός μας, γι’ αυτό σήμερα οι προσευχές μας προς τον Πανάγαθο Θεό είναι για τον ένδοξο στρατό μας και για το υψηλό του πνεύμα, ώστε να μπορεί, με τη βοήθεια του Θεού, να εκτελεί με επιτυχία τη θυσιαστική και πατριωτική του αποστολή.

Ο Θεός να φυλάει την ελεύθερη και ανεξάρτητη Βουλγαρία!

Είθε η ειρήνη και η αγάπη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η κοινωνία του Παναγίου Πνεύματος του Θεού να είναι με όλους μας!

Χρόνια πολλά και ευλογημένα!

Καλές γιορτές!

Με πατρική εν Χριστώ αγάπη,

+ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ»

*Την ομιλία ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης Αντώνιος.

Πηγή: https://bg-patriarshia.bg/news/patriarshesko-blagoslovenie-za-velikia-bogoyavlenski-vodosve

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ