18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Εκατό χρόνια Μητρόπολη Πριγκηποννήσων

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2024

ΕΤΟΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

1924 – 2024

Με αισθήματα βαθείας προς Θεόν ευγνωμοσύνης η Μήτηρ Εκκλησία και η τοπική Εκκλησία των Πριγκηποννήσων εισήλθαν εις το ανατείλαν νέον έτος της χρηστότητός Του, 2024, κατά το οποίον η Ιερά Μητρόπολις συμπληρώνει εκατονταετίαν όλην εκκλησιαστικής ζωής και μαρτυρίας ως αυτοτελής Επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το σημαντικό αυτό γεγονός, κατά το προσεχές θέρος, θα ευλογηθή υπό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Τον οποίον ο Ι. κλήρος και άπαντα τα Κοινοτικά σώματα της Μητροπόλεως, με επικεφαλής τον Ποιμενάρχην μας Μητροπολίτην κ. Δημήτριον θα προσκαλέσουν μετά βαθυτάτου σεβασμού και ευλαβούς υιϊκής αγάπης.

Ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας, κατά την παραμονήν της 1ης του νέου έτους, 31ην Δεκεμβρίου, συνεχοροστάτησε μετά της Α.Θ. Παναγιότητος, του Πατριάρχου, κατά την Ι. Ακολουθίαν του Εσπερινού της εορτής της του Κυρίου ημών περιτομής, και Ιεράς μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, εν τω Π.Πατριαρχικώ Ναώ.

Εις την συνέχειαν, μετείχε εις την νενομισμένην εόρτιον ακρόασιν εν τω Πατριαρχικώ Γραφείω και ευθύς μετά εις την υπό του Πατριάρχου κοπήν της πίτας, του εν αυτή νομίσματος τυχόντος εις τον Ποιμενάρχην μας.

Την Δευτέραν, 1ην Ιανουαρίου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, εχοροστάτησεν εν τω Καθεδρικώ Ι. Ναώ της Παναγίας της Ελεούσης Πριγκήπου, τελέσας την καθιερωθείσαν υπ’ αυτού ενιαύσιον αρτοκλασίαν υπέρ της κατά Θεόν ενισχύσεως των μελών της εφοροεπιτροπής Πριγκήπου.

Επηκολούθησε η κοπή της αγιοβασιλόπιτας δια τους πλείστους πιστούς και για τα προσφιλή παιδιά, τα οποία με τα κάλαντα, τα ποιήματα και το εορταστικό τους πρόγραμμα, προσέδωσαν χάριν και χαράν εις το πλήρωμα της νήσου.

Πρίγκηπος, Πρωτοχρονιά 2024

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ