17.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου στην Πόλη και Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στην Μητρόπολη Χαλκηδόνος

Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος

Το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Γενικό Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη Πρέσβη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα, συνοδευόμενο από την σύζυγο του. Αφού αντάλλαξαν ευχές και μετά από έναν εποικοδομητικό διάλογο, το ιστορικό κτίριο της Μητροπόλεως πλημμύρισε από τις παιδικές φωνές των παιδιών που προσήλθαν με πολλή χαρά να ψάλλουν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα συνοδευόμενα από τον δραστήριο διευθυντή του Ζωγραφείου Γυμνασίου- Λυκείου και πρόεδρο της Κοινότητας Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Δεμιρτζόγλου και άλλους εκπαιδευτικούς.

Εμφανώς συγκινημένος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε όλον τον κόσμο που παρευρέθηκε και ιδιαίτερα τα παιδιά που έψαλαν με παλμό και ζωντάνια φέρνοντας στην θύμηση όλων παλιές καλές στιγμές, αλλά και ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον, καθώς φέτος για πρώτη φορά συμμετείχαν τα παιδιά που απασχολούνται στον Παιδικό Κήπο της Κοινότητας Χαλκηδόνας.

Στην συνέχεια αφού ευχήθηκαν για το Νέο Έτος έλαβαν όλοι την ευχή και την ευλογία του Ποιμενάρχου μας και αναχώρησαν ψάλλοντας τα κάλαντα με προορισμό τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμο της Χαλκηδόνας. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκηδόνος Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιος Καρατζάς, ο οποίος αφού ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους τους ευχήθηκε το Νέο Έτος να είναι καρποφόρο και δημιουργικό τα δε παιδιά να χουν καλή πρόοδο και να σημειώνουν πάντα επιτυχίες.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ