23.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Χριστούγεννα 2023 στην Πρίγκηπο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Σεβ.Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κος Δημήτριος, επί τη Μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, εχοροστάτησεν εν τω Καθεδρικώ Ι. Ναώ της Παναγίας της Ελεούσης Πριγκήπου, την Παρασκευήν, 22αν Δεκεμβρίου, κατά την Ι. Ακολουθίαν των Μ. Ωρών των Χριστουγέννων και την Θ. Λειτουργίαν της Κυριακής πρό Χριστού Γεννήσεως, 24ης ιδίου, ως και κατά τον Μ. Εσπερινόν των Χριστουγέννων, το εσπέρας της αυτής ημέρας.

Την δ’ επομένην, Δευτέραν, ημέραν της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού,ο Ποιμενάρχης μας προέστη της Θ. Λειτουργίας των Χριστουγέννων εν μέσω πολλού εκκλησιάσματος.

Επηκολούθησε εόρτιος δεξίωσις με την συμμετοχήν του εκκλησιάσματος, εκπροσώπων των Δημοτικών Αρχών της νήσου και πλείστων επισκεπτών, παρουσία των οποίων έφηβοι νέοι και παιδιά της Πριγκήπου, με την καθοδήγηση της Διευθυντρίας της Κοινοτικής Σχολής κας Αγνής Νικολαίδου έψαλαν τα εθιμικά μας κάλαντα με την ξεχωριστή χάρι της τρυφεράς ηλικίας των.

Είθε ο Κύριος να μας αξιώνει να βιώνουμε το Μυστήριον της Σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους, δια του περισσεύματος της πίστεως, της αυτογνωσίας και της μετανοίας μας, Αμήν.

Πρίγκηπος, Χριστούγεννα 2023

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ