21.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή στο Μέγα Ρεύμα

Κοινότης Μεγάλου Ρεύματος

Με μεγάλο ενθουσιασμό και σε έντονα χριστουγεννιάτικο κλίμα, πραγματοποιήσαμε και εφέτος ένα ακόμη ωραίο έθιμο στην ιστορική Κοινότητά μας.

Το απόγευμα της 2ας Δεκεμβρίου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών μας ο Μεγάλος Εσπερινός του Σαββάτου, στον οποίο χοροστάτησε ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενός μας, Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, με την συμμετοχή πλήθους χριστιανών.

Μεταξύ των συμπροσευχομένων ήταν οι Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, ο φιλοξενούμενός μας Ρωμακαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος κ. Κύριλλος Hortobágyi, Ηγούμενος της Ι. Μονής Pannonhalma των Βενεδικτίνων πατέρων, στη Βορειοδυτική Ουγγαρία, οι Εξοχ. κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας και Πρέσβυς κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Γεν. Πρόξενος της ίδιας χώρας στην Πόλη.

Ο Δεσπότης μας ευλόγησε την αρτοκλασία, για την υγεία και την μακροημέρευση της Φιλοπτώχου Αδελφότητάς μας, της οποίας προστάτιδα είναι η Αγία Βαρβάρα. Για τον λόγο αυτό, η εικόνα της τιμωμένης Αγίας, που βρίσκεται σε μαρμάρινο προσκυνητάρι, στο βόρειο κλίτος του Ναού μας, ήταν στολισμένη με ωραία λουλούδια.

Μετά την διανομή της αρτοκλασίας, σχηματίστηκε πομπή, όπου τα παιδιά με αναμμένα φαναράκια στα χέρια τους, έχοντας επικεφαλής τους ανωτέρω αγίους Αρχιερείς, οδήγησαν το Θείο Βρέφος στη Φάτνη, την οποία φώτισε το αστέρι της Βηθλεέμ.

Κατόπιν, όλοι οι μικροί φίλοι μας συγκεντρώθηκαν γύρω από το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο φωταγωγήθηκε από πάνω ως κάτω.

Η μεγάλη συμμετοχή των μικρών μας ενοριτών μάς πρόσφερε εξαιρετική ευχαρίστηση. Ο ενθουσιασμός, η χαρά και η έκπληξη στα ματάκια των μικρών παιδιών ήταν εμφανής. Στη συνέχεια, παρακολουθήσαμε στην Κοινοτική μας Αίθουσα δύο σύντομα θεατρικά μονόπρακτα, με τίτλους «Το καράβι με τα φτερά», του Δημοσθένη Βουτυρά και «Πλούτος και Ευτυχία», του Γρηγόριου Ξενόπουλου, που ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία ο νεαρός ηθοποιός Γιώργος Δαφνόπουλος, ο οποίος δέχθηκε τα εγκάρδια συγχαρητήρια όλων μας, από το στόμα της Προέδρου μας κας Ντόρας Διακρούση. Κατόπιν, ο Δεσπότης μας ευχαρίστησε με θερμά λόγια τόσο την δραστήρια Εφοροεπιτροπή της Κοινότητάς μας, όσο και την ακούραστη Φιλόπτωχο Αδελφότητά μας, για το έργο, το οποίο επιτελούν.

Ακολούθησε η διανομή προς τους μικρούς ενορίτες μας παραδοσιακών δώρων, γεμάτων από αξέχαστες παιδικές μνήμες…

Τουλούμπες, μελομακάρονα, κάστανα και κάθε λογής σπιτικά χριστουγεννιάτικα εδέσματα γλύκαναν την φαντασία όλων μας, οι οποίοι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι ανταλλάξαμε μεταξύ μας εγκάρδιες ευχές για Καλά Χριστούγεννα!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ