24.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αρχιμ. Γεράσιμος Φραγκουλάκης: Η κιτρινίλα του “Ορθοδόξου Τύπου”

Του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου Γεράσιμου Φραγκουλάκη

Αννόβερο Γερμανίας

Αν θελήσει κάποιος να αποδώσει την έννοια της «κίτρινης δημοσιογραφίας» φτάνει να γράψει μόνο δύο λέξεις «Ορθόδοξος Τύπος». Φυσικά αναφέρομαι στην γνωστή εφημερίδα, με την οποία είχα υποσχεθεί ότι δεν θα ξαναασχοληθώ, όμως δεν γίνεται να μην  το κάνω εφόσον προκαλούμαι κατά τρόπο αήθη και επιζήμιο.

Ο Ορθόδοξος Τύπος στέκεται πάντα απέναντι στην επίσημη Εκκλησία και ιδιαιτέρως στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και κυρίως φιλοξενεί απόψεις ακραίες προσπαθώντας να δημιουργεί θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, χρησιμοποιώντας ενίοτε και το ψέμα, γι’ αυτό και έχει καταδικασθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη ουκ ολίγες φορές. Γενικώς προσπαθεί να τρομοκρατεί, χρησιμοποιώντας μεθόδους που μόνον ορθόδοξες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν. Οι του Ορθοδόξου Τύπου έχουν αναγάγει εαυτούς σε αυθεντίες και αλίμονο σε όποιον μπει στο στόχαστρό τους. Η στοχοποίηση ανήκει στις προσφιλές μεθόδους. Με λίγα λόγια η συγκεκριμένη εφημερίδα, ενεργεί συνήθως ως «λασπονιέρα», κατά το μπετονιέρα.

Ο λόγος που ασχολούμαι τώρα μαζί της έχει να κάνει με δημοσίευμά της το οποίο με αφορά. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στις 2 Δεκεμβρίου φιλοξενεί μία καταγγελία η οποία αφορά σε εμένα. Υποτίθεται ότι ο συντάκτης της γράφει «μετά από παράκληση των Ελλήνων κατοίκων της πόλεως του Αννοβέρου. Τα καταγγελλόμενα, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος ανήκουν στην κατηγορία του «άρες, μάρες κουκουνάρες». Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο συντάκτης της καταγγελίας δεν έχει σχέση με τα εκκλησιαστικά πράγματα, γι’ αυτό και γράφει ό,τι θέλει. Παρόλο μάλιστα που αναφέρει πως γράφει εκ μέρους των Ελλήνων του Αννοβέρου, αποφεύγει να γράψει το όνομά του.

Θεώρησε καλό ο συντάκτης αυτής της καταγγελίας να την στείλει και στον Ορθόδοξο Τύπο. Και η καλή μας εφημερίδα τι έκανε. Έλαβε μια ανώνυμη καταγγελία την οποία δημοσίευσε. Μέχρι εδώ όλα καλά. Δεν την δημοσίευσε όμως όπως την έλαβε, αλλά θέλοντας να στοχοποιήσει κατά την προσφιλή της τακτική, την δημοσίευσε με τον βαρύγδουπο τίτλο «Καταγγελία προς Ι. Μ. Γερμανίας», αποσιωπώντας και το όνομά μου και το όνομα της πόλεως του Αννοβέρου, με λογική συνέπεια όποιος την διαβάσει να σκεφτεί οποιονδήποτε ιερέα της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.

Ενώπιον αυτής της καταστάσεως στις 3 Δεκεμβρίου τους έστειλα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επιστολή, την οποία επανέλαβα και στις 6 Δεκεμβρίου, η οποία έχει ως εξής:

 Αννόβερο, 3 Δεκεμβρίου 2023

Προς εφημερίδα «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Την 2α Δεκεμβρίου τ.έ. αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας  κείμενο με τίτλο: «Καταγγελία προς Ι. Μ. Γερμανίας» η οποία αναφέρεται στο πρόσωπό μου και την οποία προφανώς υιοθετείτε.

Για άλλη μια φορά ακολουθώντας την τακτική της λάσπης απέναντί μου, παραθέσατε την καταγγελία έτσι άκριτα, αποσκοπώντας άραγε πού;

Καταρχήν δεν αναγράφετε το όνομά μου με αποτέλεσμα να στοχοποιείται όλος ο ιερός κλήρος της Μητροπόλεώς μας και ιδιαιτέρως οι άγαμοι κληρικοί εφόσον ζητείται η αντικατάστασή μου «ἀπὸ ἕνα οἰκογενειάρχη καὶ τίμιο κληρικό». Όσα παρατίθενται στην συνέχεια, όλα μα όλα κινούνται στο πλαίσιο της κακόβουλης φαντασίας του συντάκτη της καταγγελίας ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα, ότι δεν έχει καμιά σχέση με την εκκλησιαστική πραγματικότητα ούτε εδώ, ούτε οπουδήποτε αλλού, κάποια δε από αυτά που αναφέρει μόνο γέλωτα προκαλούν σε όποιον έχει έστω και λίγη σχέση με τα εκκλησιαστικά και ενοριακά πράγματα.

Το γεγονός ότι τα υιοθετείται θέτει εν αμφιβόλω όχι μόνον τις γνώσεις σας περί τα εκκλησιαστικά, αλλά και αυτήν την σοβαρότητά σας από την στιγμή που στηρίζεσθε σε μια ανώνυμη καταγγελία, η οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τους Έλληνες του Αννοβέρου. Στο δε σχόλιό σας στην εν λόγω καταγγελία, εκεί πια αναδεικνύεται η επιπόλαιη σκοπιμότητά σας όταν αναφέρετε: «Ἐπεκοινωνήσαμεν μὲ τὴν Ἱερὰν Μητρόπολιν Γερμανίας καὶ ἡ ἀπάντησις ἦτο ἡ ἑξῆς, «Ἡ ἐν λόγῳ ἐνορία εἶναι μία ζωντανὴ ἐνορία καὶ μὲ πολλὲς δραστηριότητες στὴν ζωὴ τῶν Ἑλλήνων ποὺ ζοῦν καὶ ἐργάζονται στὴν Γερμανία», ὅμως δὲν ἔκανε οὐδεμίαν τοποθέτησιν διὰ τὸν ἱερέα τῆς ἐνορίας». Δεν γνωρίζω τι γνώσεις έχει ο συντάκτης του σχολίου, θα πρέπει πάντως να μάθει να ακολουθεί την κοινή λογική. Τι αντιλήφθηκε δηλαδή από την απάντηση της Ιεράς Μητροπόλεως, ότι η ενορία λειτουργεί με τον αυτόματο πιλότο;

Τέλος πάντων, ενώ κατά το παρελθόν είχα υποσχεθεί πως δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σας, δυστυχώς το κάνω τώρα, εξαιτίας της επιπόλαιας και εχθρικής συμπεριφοράς σας.

Αξιώνω έως την Τετάρτη 6η Δεκεμβρίου τ.έ. μέχρι το μεσημέρι να ανασκευάσετε, διαφορετικά θα προβώ σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο όπου θα φαίνεται η τραγική και συνάμα αστεία συμπεριφορά σας και φυσικά θα ζητήσω και την συνδρομή της δικαιοσύνης.

Με όση τιμή επιβάλλεται

Γεράσιμος Φραγκουλάκης

Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου

Δεν είμαι δικομανής, όμως πρέπει κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι του Ορθοδόξου Τύπου να καταλάβουν ότι, κατά το κοινώς λεγόμενο δεν παίζουν μπάλα σε άδειο γήπεδο. Δεν μπορούν να συνεχίζουν να χύνουν το δηλητήριό τους, προσπαθώντας να βλάψουν την Εκκλησία. Μπορεί το θέμα μου να θεωρηθεί παρωνυχίδα σε σχέση με άλλες εκτροπές τους, όμως καταδεικνύεται για άλλη μια φορά ο μοχθηρός και επιπόλαιος τρόπος με τον οποίο ενεργεί ο Ορθόδοξος(;) Τύπος. Ελευθερία και δημοκρατία στον τύπο ναι, όχι όμως τρομοκρατία και κιτρινίλα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ