18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ειδήσεις από την Μητρόπολη Πριγκηποννήσων (28 Νοεμβρίου 2023)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, την παρελθούσα Τρίτη,21η Νοεμβρίου 2023, συμμετείχε εις την κατ’ έτος τελουμένη Πατριαρχική και Συνοδική Θ. Λειτουργία του Καθεδρικού Ι. Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Σταυροδρομίου, επί τη διαγενομένη Μεγάλη εορτή των εις τον Ναό του Θεού Εισοδίων Της Θεομήτορος, προεξαρχούσης της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, εν μέσω πλήθους Χριστιανών πιστών εκ της Πόλεως και του εξωτερικού.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, εξ’ άλλου, το απόγευμα της χθές, Δευτέρας, 27ης λήγοντος μηνός, εδέχθη εις το γραφείον του τον Εντιμ. Δρα κ. Γρηγόριο Πενέλη, Πολιτικό Μηχανικό, εκ των στενών συνεργατών του Εντιμολ. Άρχοντος και Μ. Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων κ. Αθανασίου Μαρτίνου, μεγαλοεπιχειρηματίου, εκ του οποίου ασμένως επληροφορήθη τας τεχνικάς λεπτομερείας της, βουλήσει του κ. Μαρτίνου προγραμματιζομένης, επί τη ενάρξει του εγγίζοντος νέου έτους, απαρχής της ανακαινίσεως του ιστορικού σχολικού κτιρίου της Νήσου Πριγκήπου.

Επίσης, ο Ποιμενάρχης μας, σήμερα Τρίτη, 28η ιδίου, εδέχθη τον Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιάκωβο Βασιλείου, εκ των Εφημερίων της Ι. Μητροπόλεως Κασσανδρείας, επικεφαλής 35μελούς ομίλου προσκυνητών, εκ της ιστορικής ταύτης Επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου εν Ελλάδι.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως,

Πρίγκηπος, 28 Νοεμβρίου 2023

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ