16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Όμιλος ΡΚαθολικών Ιεραρχών και κληρικών στο Φανάρι

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023, όμιλο ΡΚαθολικών Ιεραρχών και κληρικών από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Την προηγούμενη ημέρα, οι ΡΚαθολικοί Ιεράρχες συμμετείχαν στην χειροτονία του νέου ΡΚαθολικού Επισκόπου στην περιοχή της Αλεξανδρέτας κ. Antuan Ilgit, που τελέστηκε στον ΡΚαθολικό Ναό του Αγίου Αντώνιου της Πάδοβας στην Πόλη, κατά την οποία παρέστη ο Παναγιώτατος.

Καλωσορίζοντας αδελφικώς και εγκαρδίως την ΡΚαθολική αντιπροσωπεία στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στη θερμή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στην Νεάπολη της Ιταλίας, από την οποία επέστρεψε το Σάββατο, όπου η Ποντιφική Θεολογική Σχολή Νοτίου Ιταλίας τον αναγόρευσε, σε ειδική τελετή, επίτιμο Διδάκτορα Θεολογίας.  

“Αυτή η χειρονομία μας αγγίζει βαθιά, καθώς είναι μια ακόμη απόδειξη των ισχυρών δεσμών που υπάρχουν ανάμεσα στις σεβαστές παραδόσεις μας”, τόνισε ο Πατριάρχης και σημείωσε ότι στο πνεύμα αυτό θέλησε και ο ίδιος να παραστεί προσωπικώς στην χειροτονία του νέου ΡΚαθολικού Επισκόπου. “Πιστεύουμε στο να είμαστε μαζί, ειδικά σε περιόδους που απαιτούν ενότητα και κατανόηση, όπως αυτή η ταραγμένη περίοδος. Είναι ακράδαντη πεποίθησή μας ότι οι δεσμοί μεταξύ των Εκκλησιών μας, που έχουν τις ρίζες τους στο κοινό θεμέλιο της πίστης, χρησιμεύουν ως φάρος ελπίδας για έναν κόσμο που επιθυμεί ειρήνη και αρμονία”.

Ο Παναγιώτατος δήλωσε πεπεισμένος ότι ο παριστάμενος νέος Επίσκοπος θα προσφέρει πολλά στους ΡΚαθολικούς πιστούς στην Τουρκία, και του εξέφρασε τις πιο ειλικρινείς ευχές του για τη νέα διακονία του. “Είθε η χθεσινή χειροτονία να χρησιμεύσει ως σύμβολο ενότητας, ενισχύοντας μια βαθύτερη κατανόηση μεταξύ των Εκκλησιών και των κοινοτήτων μας. Καθώς συνεχίζουμε στον κοινό δρόμο της πίστης και του διαλόγου μας, ας παραμείνουμε προσηλωμένοι στους δεσμούς που μας ενώνουν, αντλώντας δύναμη από τις κοινές ρίζες που θεμελιώνουν τη χριστιανική μας μαρτυρία στον σύγχρονο κόσμο”, τόνισε ο Πατριάρχης, ο οποίος προσέφερε μία εικόνα της Θεοτόκου στο Επίσκοπο κ. Antuan Ilgit. Εκείνος με την σειρά του, προσέφερε στον Παναγιώτατο μία παλαιά Ορθόδοξη εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, εκφράζοντάς του για μία ακόμη φορά τον σεβασμό του και τις θερμές ευχαριστίες του για την παρουσία του στην τελετή χειροτονίας του. 

Ο όμιλος των ΡΚαθολικών Ιεραρχών και κληρικών παρεκάθησαν σε γεύμα στην Πατριαρχική τράπεζα.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου                            Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ