16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ειδήσεις από το Φανάρι (9 Νοεμβρίου 2023)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Abu Dhabi

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επέστρεψε το μεσημέρι της Τετάρτης, 8 Νοεμβρίου 2023, στην Έδρα του, μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεώς του στο Abu Dhabi. Στο αεροδρόμιο της Πόλεως τον υποδέχθηκε ο Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος. 

Την παραμονή της αναχωρήσεώς του για την Πόλη, ο Παναγιώτατος, με την τιμία συνοδεία του, παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του  ο Πρέσβης της Ελλάδος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Εξοχ. κ. Αντώνιος Αλεξανδρίδης.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε η νέα Πρέσβης της Γαλλίας στην Τουρκία

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε η νέα Πρέσβης της Γαλλίας στην Τουρκία, Εξοχ. κ. Isabelle Dumont, την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023, με την ευκαιρία της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων της.

Η κ.Dumont έγινε εγκάρδια δεκτή από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για ενδιαφέροντα τρέχοντα ζητήματα και την κατάσταση σε επίμαχες περιοχές της γης.

Η Εξοχ. κ. Πρέσβης συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της χώρας της στην Πόλη Εντιμ. κ. Olivier Gauvin, και τον Σύμβουλο και Διευθυντή του Γραφείου της Εντιμ. κ. Κωνσταντίνο Πρεβελάκη. 

Ακολούθως, η Εξοχ. κ. Πρέσβης επισκέφθηκε τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, όπου ο Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος την ενημέρωσε για την ιστορία και τα σεβάσματά του.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης 

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νικηφόρο, και άλλους κληρικούς της Επαρχίας του, και τους Εντιμ. κυρίους Αθανάσιο Καββαδά και Χαράλαμπο Καλό, Βουλευτή και Δήμαρχο Λευκάδος αντίστοιχα, Διονύσιο Στανίτσα, Δήμαρχο Ιθάκης, και συνεργάτες αυτών.

Ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης, εξέφρασε τον σεβασμό του ιδίου και του ποιμνίου του προς την Μητέρα Εκκλησία, και, μαζί με τον Ηγούμενο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απηύθυνε πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την Μητρόπολή του για να προστεί της πανηγύρεως της Μονής, κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος, καθώς και τους δήμους Λευκάδος και Ιθάκης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Θεόφιλο και τους συνοδούς του για την ευγενική πρόσκληση, την οποία και απεδέχθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχου σε αυτή την Ι. Μητρόπολη των Επτανήσων.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

Ακροάσεις (9 Νοεμβρίου 2023)

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση:

Τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Νίκανδρο Πρίτσκα, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης και Πέλλης, με πολυμελή όμιλο προσκυνητών από την εκκλησιαστική αυτή Επαρχία.

Τον Εντιμ. κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη, εκλεγέντα Δήμαρχο Πάτμου κατά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, μαζί με συνεργάτες του, ο οποίος ζήτησε και έλαβε την Πατριαρχική ευχή και ευλογία για τα νέα Δημαρχιακά καθήκοντα που αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ