20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Με επιτυχία διεξήχθη η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητρόπολης Σικάγου

05 Νοεμβρίου 2023

«Εθνικός Κήρυξ»

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με συμμετοχή αντιπροσώπων από όλες τις κοινότητες διεξήχθη η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Μητρόπολης Σικάγου, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Ναθαναήλ και η οποία επισήμανε και πιστοποίησε το συντελούμενο πολύπλευρο έργο των κοινοτήτων.

Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ αναφέρθηκε στο πενταετές πρόγραμμα της ανάπτυξης της ζωής των μαθημάτων, ενώ δόθηκε αναλυτικός οικονομικός απολογισμός με την πλέον κατανοητή μέθοδο διαφάνειας, ενώ παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους. Επίσης, η ολομέλεια ψήφισε νέα μέλη για το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο.

Δύο ανώνυμοι δωρητές οι υποστηρικτές από την πορεία της Μητρόπολης Σικάγου υποβλήθηκαν από πενήντα χιλιάδες δολάρια ο καθένας, σύνολο εκατό χιλιάδες, με την πρόκληση να βρεθεί το ισότιμο τους από άλλες δωρεές, προς το καινούργιο Αποθεματικό Ταμείο που δημιουργήθηκε με την ονομασία Κληροδότημα Όραμα της Μητρόπολης. Σικάγου. Το καινούργιο Κληροδότημα έχει δομηθεί προκειμένου να υποστηρίξει και να αναπτύξει προγράμματα και διακονίες της Μητρόπολης.

Από το δείπνο της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Μητρόπολης Σικάγου.

Επί πλέον η Φιλόπτωχος Αδελφότητα της Μητρόπολης έδωσε δωρεά είκοσι πέντε χιλιάδων δολαρίων στο Κέντρο Πνευματικής Περισυλλογής και Κατασκηνώσεων του Αγίου Ιακώβου.

Οι αντιπρόσωποι – σύνεδροι των κοινοτήτων χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες για αντίστοιχες διακονίες και προγράμματα της Μητρόπολης, οι συζητήσεις και τα πορίσματα των συζητήσεων στα ολομέλεια, θα τεθούν σε εφαρμογή και η αξιολόγησή τους θα γίνει κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σκεπτόμενος γιατί είμαστε εδώ. Κι όταν λέγω πολύ χρόνο, κυριολεκτικά εννοώ μήνες και χρόνια. Κι όταν λέγω ‘εμείς’ εννοώ το ‘εμείς’ ως μέλη της Μητρόπολης Σικάγου, ‘εμείς’, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ‘εμείς’ ως το Σώμα του Χριστού».

Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ στο πλευρό της νεολαίας.
Από τη συνεδρίαση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Μητρόπολης Σικάγου.

Σε άλλο σημείο είπε πως «πρακτικά ομιλούντες είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τα θέματα που είναι σπουδαία για τη ζωή της Μητρόπολης μας: Προτάσεις για να ανασυγκροτήσουμε την οικονομική μας δομή. Τρόπους για την καλύτερη υποστήριξη των διακονιών. Την αναζήτηση για το Μητροπολιτικό μας Κέντρο και το μεγάλο ερώτημα την ανάπτυξη της Εκκλησίας εδώ στην Κεντροδυτική Περιοχή της χώρας και πολλά άλλα».

Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ υπογράμμισε πως «πάνω και πέρα ​​από όλα αναφορικά με την ημερήσια διάταξη της Συνέλευσής μας βρισκόμαστε εδώ επειδή θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους μας. Θέλουμε ένα όραμα το οποίο να αποκαλύπτει τον καλύτερό μας εαυτό που να μας οδηγεί στην ανάπτυξη και την ευεξία της Εκκλησίας μας».

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Σικάγο, ο Μανόλης Κουμπαράκης ομιλεί στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ ξεδίπλωσε το πρόγραμμα της Μητρόπολης στους εξής τομείς: Ανάπτυξη του κλήρου, υποστήριξη των κοινοτήτων, επέκταση της φιλανθρωπίας, διεύρυνση συμμετοχής, προαγωγή ανάπτυξης».

Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ προϊσταται στη συγκέντρωση ειδών σίτισης για τους έχοντες ανάγκη βοηθείας. Διακρίνονται κυρίες της Φιλοπτώχου.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της Κληρικολαϊκής ανέφερε τα εξής: «Έχοντας ακούσει το ποίμνιο κατά τα πέντε περασμένα χρόνια, γνωρίζουμε τώρα πού βρισκόμαστε και τι θέλουμε ως κοινότητα πίστεως, την οποία πολλές εκατοντάδες έχουν μορφοποιήσει και καθορίσει». Είπε ακόμα, πως «έχοντας θέσει την πορεία για το μέλλον μας, τώρα πρέπει να συνεχίσουμε τη δύσκολη αλλά ουσιαστική προσπάθεια διαπραγμάτευσης όλων των τέκνων του Θεού, εκείνων που ήδη είναι ενεργά μέλη στη ζωή της Εκκλησίας, καθώς και εκείνα που αναζητούν μεγαλύτερο σκοπό, νόημα στη ζωή τους».

Η Συνέλευση επισφραγίστηκε με δειπνο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ