24.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Ίμβρος γιορτάζει την αναγέννηση της Παιδείας στο νησί παρουσία του Πατριάρχου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, το απόγευμα, παρέστη και ομίλησε σε μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την επαναλειτουργία της Ομογενειακής Παιδείας στην Ίμβρο, με τίτλο: “Η αναγέννηση και το μέλλον της Παιδείας στην Ίμβρο”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή πολύ κόσμου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου Προστασίας, Αλληλεγγύης και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ίμβρου, στους Αγίους Θεοδώρους.

Τιμήθηκε ο τέως Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου κ. Ιωακείμ Καμπουρόπουλος, Άρχων Ευταξίας της Μ.τ.Χ.Ε., για τη συνολική προσφορά του στην αναγέννηση της Ελληνικής Παιδείας στην Ίμβρο.

Η εκδήλωση είχε ως αφορμή την επέτειο των 10 ετών από την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ίμβρου, του οποίου νέος διευθυντής είναι ο κ. Στυλιανός Μπερμπέρης, Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων και Πρόεδρος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου, κ. Γεώργιος Παπαλιάρης.

Παρέστησαν, επίσης, ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ