22.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Προύσης Ιωακείμ στην Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους

Κείμενο – Φωτογραφίες: Κώστας Τζιβανίδης, Άγιον Όρος

Η σύναξη της Παναγίας της Οδηγήτριας εορτάστηκε κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο στις 14 και 15 Οκτωβρίου με κατάνυξη και λαμπρότητα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους. Στην πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία και στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε κατά την αγιορείτικη τάξη και παράδοση, προεξήρχε ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ, συμπαραστατούμενος από τους Πανοσιολογιωτάτους Καθηγουμένους των Αγιορείτικων Μονών Γέροντα Εφραίμ Βατοπεδινό, Γέροντα Γαβριήλ Παντοκρατορινό, και της πανηγυρίζουσας Μονής Ξενοφώντος, Γέροντα Αλέξιο.

Στην πανήγυρη μετείχαν ακόμη πατέρες από άλλες Ιερές Μονές, Σκήτες και Κελιά,καθώς και πολυάριθμοι προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προσήλθαν στη Μονή για να επικαλεσθούν την χάρη της Παναγίας της Οδηγήτριας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο για την πρόσκληση, την φιλοξενία και την αφοσίωσή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ μετέφερε σε όλους τις Πατριαρχικές ευχές και τις πατρικές ευλογίες του κανονικού Επισκόπου του Αγίου Όρους Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Μητρός Εκκλησίας.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ