17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το πρόγραμμα της Πατριαρχικής Επίσκεψης στην Ισπανία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί επισήμως τη Μαδρίτη από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση της Μητροπόλεως Ισπανίας και Πορτογαλίας (2003-2023) και 50 ετών από τα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Ανδρέου και Δημητρίου (1973-2023).

Είναι η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την Μητρόπολη Ισπανίας και Πορτογαλίας, μετά από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Βησσαρίωνος.

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό. Την ίδια μέρα το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Ρωμαιοκαθολικό Kαθεδρικό Ναό της Σάντα Μαρία λα Ρεάλ δε Αλμουδένα, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου είναι και έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής της Μαδρίτης. 

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης θα συναντηθεί με τον Βασιλέα της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ’ και την Τρίτη 17 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Ποντιφικού Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα.

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Ισπανική Ρωμαιοκαθολική Επισκοπική Συνέλευση και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Παραθέτουμε το πρόγραμμα της Πατριαρχικής επίσκεψης.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ