16.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σήμερα στην Γεωργιανή Κοινότητα της Πόλης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη σήμερα, Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως, ως επισφράγισμα των εργασιών του Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου, με θέμα: ”Κωνσταντινούπολη και Mtskheta Γεωργίας – Εκκλησιαστικές και Πολιτιστικές Σχέσεις”.

Το Συμπόδιο ήταν υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου και διοργανώθηκε από την Γεωργιανή Ενορία της Πόλης, που εδρεύει στον Άγιο Γεώργιο Εντιρνέκαπι.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Καρδινάλιος Kurt Koch, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, οι Σεβ. Μητροπολίτες, Μιλήτου κ. Απόστολος, Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, Προύσης κ. Ιωακείμ, ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Επόπτης της Περιφερείας Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου, ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Γρηγόριος, βοηθός του Μητροπολίτου Μπουένος Άιρες, κληρικοί του Πατριαρχείου Γεωργίας, ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Τουρκία, κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής και πολύς κόσμος.

Παρετέθη γεύμα από την Γεωργιανή Κοινότητα προς τιμήν του Πατριάρχου, των προσκεκλημένων και των συνέδρων.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ