16.1 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον πρόεδρο της Τουρκίας στα εγκαίνια ναού των Συροϊακωβιτών της Πόλης

Σήμερα, Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, στον Άγιο Στέφανο της Πόλης (Yeşilköy) με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Τουρκίας R.T. Erdoğan και των λοιπών Θρησκευτικών ηγετών της Χώρας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου ναού που ιδρύθηκε την περίοδο της Τουρκικής Δημοκρατίας, δηλ. μετά το 1923.

Ο ναός Μορ Εφρέμ ανήκει στην Ασσυριακή Εκκλησία και χτίστηκε με την συμβολή του Τουρκικού Κράτους και τις προσφορές των χριστιανών Συροϊακωβιτών πολιτών της Τουρκίας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν, επίσης: ο πρόεδρος της Βουλής της Τουρκίας, οι υπουργοί Εσωτερικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, στελέχη πολιτικών κομμάτων, ο καρδινάλιος Κουρτ Κοχ, ως εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου, εκπρόσωπος του Αγγλικανού Αρχιεπισκόπου Καντουαρίας, εκπρόσωποι των μειονοτήτων και των βακουφίων, εκπρόσωποι της Ρωμέικης Κοινότητας και πολύς κόσμος.

Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες: Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος και Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ