15.6 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

“Αντάμωμα Αγάπης” με τους Ρωμιούς της Αντιόχειας στον Άγιο Αντώνιο Χαλανδρίου Βριλησσίων

Πάτημα Χαλανδρίου | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου Βριλησσίων η μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο “Αντάμωμα Αγάπης”.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την υποστήριξη του Εξωραϊστικού Επιμορφωτικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου του Πατήματος Χαλανδρίου «Η Αναγέννηση», ήταν αφιερωμένη στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και ειδικά τους Ρωμιούς της Αντιόχειας που επλήγησαν από τον πρόσφατο φονικό σεισμό τον περασμένο Φεβρουάριο.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γιαπιτζίογλου, ενώ ο χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Πασσάλης, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Βαφειάδης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Χάρης Ρώμας, η υποψήφια Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Κρίστη Αγαπητού, ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων κ. Γιώργος Παπαθεοδώρου.

Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του εκ μητρός, από την Αντιόχεια.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια και την πρωτοβουλία του πατρός Ιγνατίου για την εκδήλωση αυτή και τόνισε την βαθιά του πίστη ότι η Αντιόχεια θα ξαναγεννηθεί και θα ξαναζήσει ένδοξες στιγμές. Επίσης ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας Αντιοχείας Fadi Hurigil, ο π. Ιωάννης Παπάζογλου Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Αντιόχειας μετά της συζύγου του.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Αιδεσιμολογιώτατος π. Ιωάννης Σαββάκης. Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γιαπιτζόγλου ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη διότι μερίμνησε για την έκδοση βίζα της ομάδας που ήρθε από την Αντιόχεια, καθώς και τον Άρχοντα Μέγα Χαρτοφύλακα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Λάκη Βίγκα και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ρωμαιϊκων Κοινοτήτων ΣΥ.Ρ.Κ.Ι. κύριο Γιώργο Παπαλιάρη για την βοήθεια και την στήριξή τους.

Την βραδιά άνοιξε χορός ψαλτών από την Αντιόχεια που έψαλλε ύμνους στα αραβικά, επίσης η χορωδία του Μουσικού Διδασκαλείου της Ενορίας του Αγίου Αντωνίου υπο την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Χρήστου Πανάγου, ενώ η βραδιά κορυφώθηκε με παραδοσιακά και λαϊκάτραγούδια από την Γλυκερία.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ