21.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Παιδεία και φιλανθρωπία οι άξονες δράσης της Κοινότητος Σταυροδρομίου

Μεγαλώνυμος Κοινότης Σταυροδρομίου

Μια όμορφη βραδιά έζησαν προσωπικό, εφοροεπίτροποι και κληρικοί της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου χθες, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, μέσα στους κήπους του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος.

Με μπροστάρηδες την Κοινότητα και τον Αρχιερατικώς Προϊστάμενο Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα, ο οποίος συμπαρίσταται σε κάθε προσπάθεια της επιτροπής και τον ευχαρίστησαν όλοι οι παρεβρισκόμενοι, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα προσωπικά τους βιώματα, μέσα στον πολύ ή λίγο χρόνο που ανήκουν στην δημιουργική οικογένεια του Σταυροδρομίου, στα έργα και στις προσπάθειες που θα προγραμματιστούν.

Τον λόγο πήρε στην αρχή ο Προέδρος της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Γιώργος Παπαλιάρης, ο οποίος συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους, σημειώνοντας ότι κανένα έργο δεν μπορεί να αποβεί θετικό αν όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με την διοίκηση δεν αποτελούν μια γροθιά.

Στην συνέχεια τόνισε ότι η συνάντηση όλων έγινε παραμονές της έναρξης του νέου σχολικού έτους και μετά την έναρξη του εκκλησιαστικού, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισημάνσεις και αυτό το έτος να επιφέρει θετικούς καρπούς. Κυρίως έγινε αναφορά σε δύο παραμέτρους του προγραμματισμού. Στην παιδεία και στην φιλανθρωπία. Και οι δύο άξονες, βασικοί για την Ομογένεια μας, στήριξαν την Ρωμιοσύνη. Η παιδεία διαπαιδαγωγεί, μορφώνει, παιδεύει και κυρίως διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες της νεολαίας μας και η φιλανθρωπία, αφού αυτή είναι το προτέρημα του Ρωμαίικου ήθους.

Η εκδήλωση τέλειωσε με τις ευχές του Μητροπολίτη Σαράντα Εκκλησιών, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλό σχολικό, εργασιακό και εκκλησιαστικό έτος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ