20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στην Ηλεία για επίσημη επίσκεψη

Την Ηλεία επισκέπτεται από σήμερα, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από κοινή πρόσκληση των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πύργου, καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και Ωλένης.

Σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στην επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανδραβίδα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ιεραρχών και πολύ κόσμου.

Στη συνέχεια, στο Δημαρχείο της πόλης, πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξής τους σε Επίτιμους Δημότες Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

patriarxis 1
patriarxis 2
patriarxis 3
patriarxis 4

Το απόγευμα, στις 8, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθούν το Δημαρχείο της πόλης του Πύργου, όπου θα λάβει χώρα, η ανακήρυξή τους σε Επίτιμους Δημότες Δήμου Πύργου.

Αμέσως, μετά θα ακολουθήσει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς, στην κεντρική πλατεία Πύργου, καθώς και χαιρετισμοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιο, καθώς και τους Δημάρχους, Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ιωάννη Λέντζα.

Την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου, το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Για το απόγευμα της ίδιας ημέρας είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς, καθώς και συναυλία από την Μεικτή Χορωδία Μυρτουντίων υπό την διεύθυνση της Λένας Σουρμελή, και την Μεικτή Χορωδία Λυκείου Ελληνίδων, υπό την διεύθυνση της Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση, με τη συνοδεία της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής «Όρτσα».

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ