18.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Η Ουκρανία καλεί ιεράρχες Ονούφριου να διακόψουν τους δεσμούς με Ρωσική Εκκλησία

Ανακοίνωση της Κρατικής Υπηρεσίας της Ουκρανίας για την Εθνοτική Πολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης με αφορμή το ρωσικό βομβαρδισμό του Καθεδρικού Ναού της Οδησσού

Τη νύχτα της 22ας προς την 23η Ιουλίου, οι Ρώσοι εισβολείς πραγματοποίησαν έναν ακόμη βάρβαρο βομβαρδισμό της Οδησσού. Η τρομοκρατική χώρα έδειξε για άλλη μια φορά στον κόσμο τη μισάνθρωπη φύση της. Υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και πολυάριθμες καταστροφές.

Ο Καθεδρικός Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καταστράφηκε, ορθόδοξα ιερά υπέστησαν ζημιές, η εικόνα της Παναγίας της Κασπερόφσκαγια, προστάτιδας της Οδησσού, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια.

Μοναστήρια καίγονται, ιερείς και μοναχοί ξεψυχούν υπό την αηδιαστική ψαλμωδία της “ενότητας της Αγίας Ρωσίας” και την υπόσχεση αιώνιας ζωής για τους δολοφόνους, τους βιαστές και τους πλιατσικολόγους από τον Πατριάρχη Κύριλλο.

Σήμερα, η Κρατική Υπηρεσία της Ουκρανίας για την Εθνοτική Πολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης απευθύνει εκ νέου έκκληση στην ιεραρχία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (σ.μ. του Πατριαρχείου Μόσχας) να διακόψει τους δεσμούς με τη Ρωσική Εκκλησία, η οποία έχει καταστεί άμεσος συμμέτοχος στην αιματηρή επίθεση κατά της Ουκρανίας. Να αποχωρήσει από όλα τα όργανά της, να αποκαλύψει το αντιχριστιανικό δόγμα του ηγέτη της, να καταδικάσει την αντικανονική, επαίσχυντη κατάληψη των ουκρανικών επισκοπών, καθώς και όσους βοηθούν τον εχθρό να καταστρέψει τους Ουκρανούς.

Δεν θα λάβετε καμία συμπάθεια από τους “πρίγκιπες της εκκλησίας” της Μόσχας για τις χήρες και τα ορφανά, δεν θα “θρηνήσουν” ποτέ για σας μπροστά στο είδωλό τους, τον μεγαλύτερο εγκληματία του 21ου αιώνα, ο οποίος περιμένει να δικαστεί από ένα διεθνές δικαστήριο.

Ξεκόψτε από αυτούς που θέλουν να μας πάρουν τη γλώσσα, τον πολιτισμό, την ταυτότητα και την ίδια τη ζωή.

Και η Ουκρανία θα ξαναχτίσει τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Όπως ακριβώς έκανε το 2001, 65 χρόνια αφότου οι ερυθροί (σ.μ. οι Μπολσεβίκοι) προκάτοχοι των σημερινών ληστών τον είχαν καταστρέψει ολοσχερώς.

Πηγή

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ