23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συναυλία στη μνήμη του π. Δοσιθέου Κανέλλου στην Παιδόπολη της Πρώτης

Στη μνήμη του πατρός Δοσιθέου Κανέλλου, σήμερα, 11 Ιουλίου ε.ε., δόθηκε συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια από τη χορωδία ΕΜΜΕΛΕΙΑ Αγρινίου, στον αύλειο χώρο της Πατριαρχικής Κατασκήνωσης Παιδοπόλεως νήσου Πρώτης. Μετά τη συναυλία επισκεφτήκαμε τους κήπους και τον Ελαιώνα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, τον οποίο ευλόγησε λίγες μέρες πριν ο Παναγιώτατος. Στη μαγευτική θέα, κατά το ηλιοβασίλεμα, τραγουδήσαμε, και εν συνεχεία, παρατέθηκε γεύμα στην τράπεζα της Μονής.

Η συναυλία καθώς έτυχε στη λήξη της πρώτης περιόδου, όπου φιλοξενούνται Ομογενείς από την ελληνική παροικία της Ρουμανίας, όσο προχωρούσε η ώρα φούντωνε το γλέντι, μέχρι που όλοι σηκώθηκαν στον χορό και τραγούδησαν με ένα στόμα και μια καρδιά. Απόψε απεδείχθη για άλλη μια φορά ότι τούτη η Κατασκήνωση είναι μοναδική και ασύγκριτη!

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ, ο οποίος είχε την έμπνευση της ανεπανάληπτης βραδιάς, τον π. Κωνσταντίνο Παπακωστόπουλο,  τον μαέστρο κ. Κωνσταντίνο Καμζέλα και όλα τα μέλη της Χορωδίας και της Ορχήστρας, για την αξέχαστη εμπειρία. Κατά τα λεγόμενα του Αιμίλιου Κομβόπουλου, «η Κατασκήνωση απόψε αγαλλίασε».

Εκ της Παιδοπόλεως Πρώτης

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ