19.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης στην Μητρόπολη Χαλκηδόνος

Το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Ιουνίου, επισκέφθηκε την Κοινότητά μας 30μελής όμιλος αποτελούμενος από αποφοίτους του Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023 της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης συνοδευόμενοι υπό του Αιδεσιμολ. Πρεσβυτέρου κ. Βαρθολομαίου Μερκάντο, Καθηγητή του Κανονικού Δικαίου, καθώς αποτελεί έθος οι απόφοιτοι να επισκέπτονται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να λαμβάνουν την ευχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Τους νέους θεολόγους εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνόδευε ο Πατριαρχικός Διάκονος κ. Ιερώνυμος.

Τους εκλεκτούς επισκέπτες υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ μετά του Πρωτοσυγκέλλου αυτού Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγενίου Καρατζά και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Δεμιρτζόγλου όπου τους παρέθεσε γεύμα η Κοινότητα σε εστιατόριο του Μοδίου με θέα την θάλασσα και το σύμπλεγμα των Πριγκηποννήσων, ενώ δόθηκε η ευκαιρία σε όλους για μια καλύτερη γνωριμία αναπτύσσοντας μια εποικοδομητική συζήτηση.

Αφού γευμάτισαν, αναχώρησαν πεζή για τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγ. Ευφημίας συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Δεμιρτζόγλου. Διερχόμενοι την ιστορική περιοχή του Μοδίου είχαν την ευκαιρία να δουν το νεοκλασικό κτίριο του Μορφωτικού Συνδέσμου Μοδίου και να ενημερωθούν για την ιστορία του αλλά και για τις δράσεις που πραγματοποιούνται όπως και το κτίριο του Σχολείου της Χαλκηδόνας.

Φτάνοντας στον Μητροπολιτικό Ναό τους υποδέχθηκε ο εφημέριος Αιδεσιμολ. Πρωτ. κ. Ναυκράτιος Φουρουντζόγλου κι αφού προσκύνησαν ξεναγήθηκαν έψαλλαν όλοι μαζί το απολυτίκιο της Αγίας Ευφημίας και συνέχισαν την επίσκεψη τους στην ιστορική αγορά της Χαλκηδόνας.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος όπου έψαλλαν στον εσπερινό στα Ελληνικά και στ’ Αγγλικά συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας από το παραθρόνιο. Στο τέλος αφού τους μίλησε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος οι εκλεκτοί επισκέπτες μας αφού ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας μας, αναχώρησαν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό από τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατά την επίσκεψη τους στην Κοινότητα μας και συνέχισαν για τον επόμενο προορισμό τους.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ